IFFR_KINO_RTM_night (1).jpg
  • jpg

IFFR en KINO maken zich op voor het nieuwe seizoen

IFFR KINO is terug! Vanaf 4 oktober vertoont International Film Festival Rotterdam (IFFR) iedere eerste woensdag van de maand een festivalfilm met randprogramma in de Rotterdamse bioscoop KINO. Bijzondere IFFR-films die het verdienen om nog een keer gezien te worden, van obscuur en surrealistisch, tot uitdagend en origineel. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van IFFR. 

Het achtste seizoen van IFFR KINO trapt af met de RTM-avond: A night of resurfacing hope, op woensdag 4 oktober om 21.00 uur. Naast de vertoningen van de films Deeply, Madly (2022), The Disaster Cannot Be Contained (2022), Fin. Finito. Infinito. (2022), en Waka nanga mi (2023), is er een spoken word optreden van Amara van der Elst en een gesprek met de filmmakers over de invloed van poëzie op hun werk. 

Op 1 november nodigen de IFFR Young Selectors bezoekers uit voor een filmische reis die de grenzen van identiteit overstijgt en een duik neemt in de diepte van geschiedenis en herinnering. De meeslepende film The Watermelon Woman (1995) is een aangrijpende verkenning van zwarte- en queer-identiteiten en hun evoluerende verhalen binnen de filmindustrie. De film wordt voorafgegaan door een vertoning van de korte film dey Dream, van Mo Futures, KANEA INDIGO & jai (bumi) reeberg. De makers van dey Dream zullen aanwezig zijn voor een nagesprek. 

Singles (en non-monogamen) kunnen zich opgeven voor de IFFR KINO Blind Date vertoning op woensdag 6 december. Voor filmliefhebbers die niet aan willen sluiten bij het Blind Date event maar wel Olivier Assayas’ Doubles vies (2018) willen zien, zijn ook reguliere tickets beschikbaar.

Dit seizoen van IFFR KINO sluit af op woensdag 3 januari met de film Tres tristes tigres (1968) van Raúl Ruiz. Deze film schetst een sociaal milieu in Chili en is gebaseerd op een melodramatisch toneelstuk over onder meer een man die zijn zus prostitueert. 

IFFR jaarrond

IFFR organiseert gedurende het hele jaar speciale filmvertoningen en evenementen. Naast IFFR KINO staan de onderstaande evenementen de komende maanden op de agenda. 

Islemunda x IFFR 

In september worden elke vrijdag Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet tijdens Cinema op Zuid. Het programma bestaat uit vertoningen, interviews en optredens en is een samenwerking tussen Podium Islemunda en IFFR, Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project en Rotterdams Filmplatform. Op vrijdag 22 september worden de documentaires Mondig Zuid en So Loud the Sky Can Hear Us vertoond. Beide films beleefden hun wereldpremière tijdens IFFR 2022. Filmmaker Lavinia Xausa en Mondig Zuid-producent Nienke Korthof sluiten aan voor een Q&A, gemodereerd door Swendeline Ersilia.

Films uit Delfshaven

IFFR en Bibliotheek Rotterdam vertonen samen met filmmaker Rogier Mulder de korte film Greetings From Wormhole 61 (2023) om 14.00 uur, op zaterdag 30 september 2023. Na de vertoning is er een workshop waarin de aanwezigen leren hoe ze hun eigen verhalen vorm kunnen geven op een creatieve manier. Dit evenement, in Bibliotheek Delfshaven, is gratis toegankelijk.

Films op Zuid

IFFR, Bibliotheek Rotterdam en Theater Zuidplein vertonen op zaterdag 28 oktober 2023 samen met filmmaker Ravi Sandberg de korte film Fantoomwijk (2023) om 14.00 uur. Aan de hand van de film gaan de deelnemers in gesprek over de identiteit van en de veranderingen in hun eigen wijk. Dit evenement is gratis toegankelijk. 

Kriol Film Festival 

Het Kriol Film Festival komt in samenwerking met IFFR op 12 november naar Rotterdam met een spectaculair dagprogramma vol film, muziek, entertainment en eten! Het Kriol Film Festival biedt een genuanceerde blik op het sociale, culturele en maatschappelijke leven van Kaapverdië en Kaapverdianen wereldwijd. Op 12 november worden vier Kaapverdische films, die eerder te zien waren tijdens IFFR, vertoond in het Theater Zuidplein Rotterdam.

Meer informatie over de programma’s en kaartverkoop is te vinden via de agenda op www.IFFR.com. Voor persvragen en interviewverzoeken kan contact opgenomen worden met het persteam via [email protected] of Caterine Baeten, Head of Press & PR (06 41081331).

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL