Tamara Tatishvili benoemd tot nieuw Head of Hubert Bals Fund

DSC_0801.JPG
  • JPG
DSC_0801.JPG

Tamara Tatishvili door Elene Mikaberidze

Film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center aan het hoofd van IFFR's filmfonds 

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Tamara Tatishvili benoemd als nieuw hoofd van het Hubert Bals Fonds (HBF), het filmfonds van het festival. Tatishvili, een doorgewinterde film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center, brengt een schat aan ervaring mee binnen verschillende facetten van de filmindustrie, waaronder strategie, consultancy, productie en programmering.

Tatishvili werkte onder andere enkele jaren als directeur van het Georgian National Film Center en is momenteel Head of Studies bij MEDICI, een trainings- en uitwisselingsforum voor besluitvormers van internationale publieke filmfondsen. 

Ze neemt de leiding over het Hubert Bals Fonds na het vertrek van Bianca Taal. Het HBF-team bestaat verder uit manager Jeske van der Slikke, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. Ayumi Filippone neemt in afwezigheid van Van der Slikke haar taken over tot maart 2024. 

Over haar nieuwe positie zegt Tamara Tatishvili: "Ik kijk er reikhalzend naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen en voort te bouwen op de jarenlange ervaring van het Hubert Bals Fonds, als pleitbezorger van mondiale storytellers die de grenzen van cinema durven te verleggen. Gedurende mijn carrière heb ik uit eerste hand het diepgaande effect gezien van strategische financiering in regio's met beperkte middelen en creatieve vrijheden. Ik kijk ernaar uit om ervoor te zorgen dat we met het fonds boeiende en prikkelende verhalen blijven ondersteunen."

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur van IFFR: "We zijn verheugd Tamara Tatishvili aan te stellen als het nieuwe hoofd van het Hubert Bals Fonds. Met haar uitzonderlijke zakelijke inzicht en visionaire denkwijze zijn we ervan overtuigd dat ze de perfecte keuze is om het HBF een veelbelovende toekomst in te leiden. Haar expertise zal ongetwijfeld een centrale rol spelen bij het versterken van de positie van het fonds in de komende jaren."

Over het Hubert Bals Fonds

Sinds 1988 steunt het HBF grensverleggende filmprojecten in elke fase van het productieproces, waarbij vooral wordt samengewerkt met filmmakers uit landen waar lokale filmfinanciering en -infrastructuur ontbreekt of beperkt is. 

Films die door het fonds werden ondersteund worden regelmatig gevierd op internationale podia. Dit jaar won de Mexicaanse filmmaker Lila Avilés prijzen in zowel Berlijn als Durban voor haar debuut Tótem. Tiger Stripes van de Maleisische filmmaker Amanda Nell Eu won de Grand Prix op de Semaine de la Critique in Cannes, de Indiase filmmaker Saurav Rai won een Speciale Juryprijs in Karlovy Vary voor Guras en de Georgische filmmaker Elene Naveriani won Best Feature in Sarajevo met Blackbird Blackbird Blackberry. Mongoolse filmmaker Lkhagvadulam Purev-Ochir's speelfilmdebuut City of Wind had zijn wereldpremière in de Orizzonti competitie in Venetië.

Over Tamara Tatishvili

Tamara combineert internationale ervaring op het terrein van financierings- en promotiestrategieën met een sterke passie voor het cureren en programmeren van talent. Ze werkte eerder als directeur van het Georgian National Film Center (2010–2013), de organisatie die het Georgische filmbeleid bepaalt. 

Daarvoor was Tamara medeoprichter en uitvoerend directeur van de Independent Filmmakers' Association – South Caucasus (IFA-SC). Ze stond aan het hoofd van drie kantoren, gaf leiding aan lokale teams en initieerde activiteiten binnen de filmindustrie voor diverse stakeholders.

Sinds 2014 is Tamara gevestigd in Brussel en werkt ze als internationaal adviseur in de filmsector, waarbij ze verschillende projecten combineert op het gebied van leiderschap en  strategie. Ze werkte als Strategy and Partnerships Manager voor het European Women's Audiovisual Network en stelde de conferentie CINEMA BACKSTAGE samen voor het Odessa International Film Festival in Oekraïne.

Tamara is regelmatig adviseur bij BOZAR's Bridges East of West Film Days in België en wordt vaak uitgenodigd als moderator van high-profile industrie-evenementen. 

Sinds februari 2020 is Tamara Head van FOCAL's programma MEDICI – The Film Funding Journey – een beroepsopleiding voor senior besluitvormers bij internationale publieke filmfondsen.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL