Header Press 2023.jpg
  • jpg

PERSBERICHT

52e International Film Festival Rotterdam

25 januari – 5 februari 2023

Rotterdam, 30 november 2022

IFFR lanceert campagne voor 52ste editie

IFFR lanceert officiële campagne en viert samenwerkingen voor de 52ste editie.

Hubert Bals, Cinerama of dansende tijgers in de Doelen, dit alles is terug te vinden in onze nieuwe campagne ter lancering van de komende editie van IFFR in 2023. IFFR heeft ook dit jaar weer samen met Rens Muis van ontwerpstudio 75B inspirerende visuals ontwikkeld voor de 52ste editie. Lees verder voor het concept achter deze tijgerstad en de innovatieve manieren waarop deze tijdens IFFR 2023 gebruikt gaan worden, evenals de IFFR-partners voor deze komende editie.

'Tijgers nemen de stad weer over'

De laatste twee edities van IFFR beperkten zich tot digitale presentaties en een kleine selectie live-evenementen. Geïnspireerd door de visie van onze festivaldirecteur, Vanja Kaludjercic, wilde ontwerper Rens Muis een campagne creëren die de terugkeer van IFFR naar Rotterdam symboliseert en viert.

IFFR vroeg Rens iets te vertellen over zijn idee:

''Eindelijk, na twee jaar van fysieke afwezigheid en online edities, kijken we uit naar een jaar waarin de filmtijgers de stad weer overnemen.''

"We wilden laten zien dat tijdens de vertoning van honderden films op vele bekende Rotterdamse locaties, de hele stad ondergedompeld wordt in een festivalsfeer. Mensen uit de hele wereld komen samen voor de jaarlijkse ontmoeting van gelijkgestemde cinefielen. In de koude, schrale en lege winterdagen brengt het festival kleur in de straten en op de pleinen. Deze traditie maakt echt deel uit van de typische Rotterdamse vibe."

"Ik hoop dat deze collage je uitnodigt om zelf tijgers te tekenen of in te kleuren en toe te voegen aan het ontwerp, want er is niet één bepaalde stijl of handschrift voor gebruikt. Allerlei tekenstijlen door elkaar creëren een eenduidig beeld voor het festival. Het festival bestaat door de activiteiten en bijdragen van iedereen in de stad; van vrijwilliger tot snackkar, van DJ tot journalist, we dragen allemaal op onze eigen manier bij aan een festivalsfeer die alleen in Rotterdam te vinden is.''

''Het festival en dit beeld gaat niet over perfect gestileerd tekenen of netjes binnen de lijntjes kleuren, maar het gaat over een collage van vele verschillende interesses en visies die in het programma tot uiting komen en een voortdurende zoektocht naar wat film en een filmfestival kunnen zijn.''

Straatposters met beelden van de campagne zullen verschillende segmenten van de tijgerstad tonen, zodat de kijker elke centimeter van dit campagnebeeld van dichtbij kan bekijken. Bekende figuren uit de poster zullen te vinden zijn op onze social media kanalen. Blijf onze kanalen volgen voor 3D tours door de tijgerstad, de aankondiging van nieuwe merchandise, en andere IFFR tijgers in het echt!

Klik hier voor meer informatie over the campagne en bekijk de IFFR 2023 trailer.

Campaign-1.jpg
  • jpg

Detail uit de campagne poster

IFFR-partners bedanken

IFFR wil deze gelegenheid ook aangrijpen om de partners te bedanken die belangrijk zijn bij de productie en realisatie van het festival, met een speciale vermelding voor de langdurige samenwerking met hoofdpartners, zoals...

Hoofdpartners

Volkskrant

IFFR viert een zeer bijzondere en langdurige samenwerking met de Volkskrant met de Volkskrantdag, het populaire jaarlijkse evenement op de laatste zondag van het festival dat een dwarsdoorsnede presenteert van het beste dat IFFR te bieden heeft. De IFFR Volkskrantdag 2023 vindt plaats op 5 februari. De start van de kaartverkoop voor Volkskrantdag 2023 wordt begin december 2022 bekendgemaakt.

Lees hier meer over de samenwerking met Volkskrant.

Stichting Droom en Daad

Stichting Droom en Daad jaagt dromen aan – ook die van IFFR! Als hoofdpartner stelt Droom en Daad het festival in staat onze internationale positie als toonaangevend festival voor onafhankelijke film te versterken en Rotterdam als vitale ontmoetingsplaats voor filmmakers in de schijnwerpers te zetten.

Klik hier om meer te lezen over de samenwerking met Stichting Droom en Daad.

Fonds21

De samenwerking tussen Fonds 21 en IFFR gaat ver terug en richt zich op artistieke kwaliteit. Samen kijken we naar een programmering dat actueel en urgent is waarmee we een groot, breed en divers publiek kunnen bereiken, met als doel  betekenis toe te voegen aan onze samenleving. Fonds 21 heeft in 2022 de samenwerking verlengd en is hoofdpartner voor de komende twee edities van IFFR.

Lees hier meer over onze samenwerking met Fonds21.

VriendenLoterij

We vieren een tienjarige samenwerking tussen IFFR en de VriendenLoterij! Als hoofdpartner is de VriendenLoterij een onmisbare steun geweest. De VriendenLoterij Instant Favourite screening is een evenement speciaal voor de VriendenLoterij VIP-kaarthouders en het IFFR-publiek waarbij een film wordt vertoond om op slag verliefd op te worden.

Lees hier meer over onze samenwerking met VriendenLoterij.

Campaign-3.jpg
  • jpg

Detail uit de campagne poster

Extra dank aan onze andere partners en fondsen

vfonds

De missie van vfonds is het vergroten van kennis over oorlog en conflict en de waardering van de democratische rechtsstaat naast het vergroten van vaardigheden om actief bij te dragen aan een vreedzame samenleving. De nieuw ontwikkelde vfonds Freedomline geeft de kans om aangrijpende en diepgaande verhalen over deze onderwerpen via film te verkennen, gecureerd door onze eigen festivaldirecteur, Vanja Kaludjercic. 

De Doelen

De Doelen, concertzaal en congrescentrum in het centrum van Rotterdam, werkt elk jaar samen met IFFR voor het festival en door het jaar heen voor andere evenementen. 

Dit jaar gaat onze speciale dank uit naar de Doelen die ons niet alleen sponsort, maar ook ons slotfeest voor 2023 mede produceert.

Wij danken ook

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Creative Europe

Gemeente Rotterdam

NL Film Fonds

Ammodo

Rotterdam Festivals

VPRO

Houthoff

Veenman+

iO

Jean Mineur

Mediavisie

Eye Filmmuseum 

LantarenVenster

Kaapse Brouwers 

Tot slot wil IFFR al haar donateurs en fellows bedanken. 

Bekijk hier de volledige lijst van partners.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL