6698IFR_Mailheader.png
  • png

IFFR 2022: Return of the Tiger  

14 oktober tot en met 16 oktober 2023

Competitiewinnaars bevestigd voor IFFR 2022: Return of the Tiger

Eerste titels aangekondigd voor een weekend vol filmvertoningen op 14, 15 en 16 oktober.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) bevestigd de eerste films die te zien zijn tijdens IFFR 2022: Return of the Tiger - een weekend vol met vertoningen van 14 tot en met 16 oktober in Cinerama Filmtheater en LantarenVenster in Rotterdam.

De winnaars van de Tiger, Big Screen en Ammodo Tiger Short-competities zullen worden vertoond, waaronder EAMI van de Paraguayaanse filmmaker Paz Encina, winnaar van de Tiger Award in februari. Special Jury Award-winnaar Excess Will Save Us van de Franse Morgane Dziurla-Petit en de VPRO Big Screen Award-winnaar Kung Fu Zohra van de Franse filmmaker Mabrouk El Mechri zullen ook te zien zijn.   

De winnaars van de Ammodo Tiger Short Award Becoming Male in the Middle Ages van de Portugese filmmaker Pedro Neves Marques en Nosferasta: First Bite van de Amerikaanse filmmakers Bayley Sweitzer en Adam Khalil maken eveneens deel uit van de line-up.

EAMI_Film_Still_2.jpeg
  • jpeg

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: "Met veel plezier heten we filmmakers en publiek van harte welkom in Rotterdam in oktober. Dan presenteren we de films uit onze IFFR 2022-competities zoals ze zijn bedoeld: op het grote doek in de filmtheaters. Het evenement is tegelijkertijd ook een warming-up terwijl we ons klaarmaken voor IFFR 2023.” 

De eerste bevestigde titels volgen op de aankondiging dat IFFR haar 51ste editie zal afsluiten van 14 tot en met 16 oktober 2022. Het festival nodigt filmmakers uit om hun titels te vertonen, die niet konden niet worden vertoond tijdens de reguliere festivaldata eerder dit jaar  – 26 januari tot en met 6 februari 2022 – vanwege Covid-19 maatregelen in Nederland. Het volledige programma en de genodigden worden medio september bekendgemaakt.

Lees hier meer over IFFR 2022: Return of the Tiger 

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL