180126-CINERAMA-BasCzerwinski-001.jpg
  • jpg

IFFR 2022: Return of the Tiger

14 oktober – 16 oktober 2022

IFFR presenteert filmprogramma Return of the Tiger

Het filmfestival verwelkomt publiek en filmmakers in de bioscoop voor een weekend vol met competitietitels van 51ste editie

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert van 14 tot en met 16 oktober competitiefilms in Cinerama en LantarenVenster in Rotterdam. Het filmprogramma IFFR 2022 Return of the Tiger bestaat uit Tiger, Big Screen en Ammodo Tiger Short competitions titels die aan het begin van het jaar niet aan het publiek konden worden vertoond.

Festivaldirecteur, Vanja Kaludercic: “Door de Covid-19-beperkingen was er geen andere keus dan het festival online plaats te laten vinden. Daarom namen we de moeilijke beslissing om de competitietitels nog niet beschikbaar te stellen voor het publiek. We wilden wachten totdat we deze films zouden kunnen vertonen op de manier waarop ze bedoeld zijn: op het grote doek. We zijn blij dat we onze belofte aan de filmmakers, die ons hun werk toevertrouwden, dit najaar kunnen nakomen en kijken er naar uit om voor het eerst sinds 2020 cinema te vieren met publiek in zalen met volledige capaciteit - en zo de ware essentie van IFFR te herontdekken."

De 51ste editie van het festival is voorbij. Lees er alles over in jaarverslag van IFFR 2022. IFFR 2022 vond plaats van 26 januari tot en met 6 februari in aangepaste vorm vanwege vernieuwde Covid-19-beperkingen in Nederland. Het festival bood een online programma aan publiek en, toen de beperkingen werden opgeheven, de uitzonderlijke fysieke wereldpremière van Along the Way. Een grotere collectie van festivalselecties en competities werd online beschikbaar gesteld voor pers en industrie en op 2 februari werden de competitiewinnaars bekendgemaakt.

Het complete programmaschema en de lijst met aanwezige filmmakers en producenten worden voorafgaand aan het evenement bekend gemaakt.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL