0fc748ea-662b-04e0-7691-822143027401.jpeg
  • jpeg

52ste International Film Festival Rotterdam

25 januari – 5 februari 2023

Rotterdam, 19 mei 2022

International Film Festival Rotterdam presenteert herzien team voor komende editie

Inzendingen vanaf 1 juni open voor 52ste festivaleditie die plaatsvindt van 25 januari – 5 februari 2023.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert het nieuwe team en de teamstructuur, voorafgaand aan de komende 52ste festivaleditie die van 25 januari tot 5 februari 2023 zal plaatsvinden.

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur IFFR: “IFFR is uniek – ons team en programma bewijzen jaarlijks onze toewijding aan gedurfde cinema die uitnodigt tot nadenken – en we kijken ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te starten in onze ruim 50-jarige geschiedenis. Om een meer inclusieve en duurzame toekomst te creëren voor het festival, stonden we dit jaar voor de uitdaging om kritisch naar onze organisatie te kijken. Met als gevolg dat er een aantal wijzigingen zijn aangebracht. Met een herzien team, dat samengesteld is uit bestaande programmeurs en aangevuld is met nieuwe medewerkers, gaan we aan de slag met IFFR 2023. We kunnen niet wachten om volgend jaar het publiek weer face-to-face te ontmoeten en een programma vol verrassende, uitdagende en opwindende cinema en visuele kunst te presenteren.”

De selectiecommissie voor speelfilms bestaat uit bestaande IFFR-programmeurs Stefan Borsos (Zuid- en Zuidoost-Azië), Michelle Carey (Engelstalige gebieden), Evgeny Gusyatinskiy (Centraal- en Oost-Europa, Israël), Mercedes Martínez-Abarca (Zuid- en Midden-Amerika, Mexico, Caraïben), Olaf Möller (Duitstalige gebieden, Scandinavische landen, het Cinema Regained-programma), Lyse Nsengiyumva (Sub-Sahara Afrika), Olivier Pierre (Franstalige gebieden) en Delly Shirazi (Midden-Oosten, Noord-Afrika, Iran, Turkije), Koen de Rooij (Nederland, Vlaanderen), en nieuwe medewerkers Rebecca De Pas (Italië, Spanje, Portugal) en Kristína Aschenbrennerova (Zuid-Korea, Japan, China, Hong Kong, Taiwan).

Het korte film-programma wordt samengesteld door een selectiecommissie bestaande uit Rebecca De PasCristina Kolozsváry-KissLyse NsengiyumvaIvan RamljakKoen de Rooij en Leonie Woodfin.

Het Rotterdam-programma RTM dat tot doel heeft de ontwikkeling van Rotterdams filmtalent te stimuleren, zal centraler komen te staan in onze programmering. Ronny Theeuwes leidt dit programma als Head of Year-round events, Talks & Unleashed. 

De filmscouts voor het komende IFFR-programma zijn: Hiromi Aihara (Japan), Robert Gray (Franstalige gebieden), Wu Jueren (vasteland van China, Hong Kong, Taiwan), Ralph McKay (Noord-Amerika), Ivan Ramljak (Voormalige Joegoslavische landen), en Susana Santos Rodrigues (Latijns-Amerika). 

IFFR verwelkomt ook Bianca Taal als Head of Hubert Bals Fund (HBF), Inke Van Loocke als Head of ProCharlie Vermeulen als Head of Programme Operations, Alessia Acone als Manager Pro, Sara Juricic als Manager Talent. Andere aangekondigde medewerkers zijn: Barbara de Heer als Chief of Funding and Business Growth, Marije Stijkel als Chief of Operations, en Anne Wabeke als Head of Communications. Met het herstructureren van de organisatie zijn er in totaal 6 vaste rollen over de hele organisatie komen te vervallen.  

Lees hier meer over het IFFR team   

Korrie Louwes, voorzitter van de Raad van Toezicht: “In 2020 hebben we een nieuw leiderschap aangesteld, dat de positie van IFFR de komende jaren nieuw leven moet inblazen en versterken. De impact van twee jaar Covid-19 heeft deze opdracht nog urgenter gemaakt. We hebben er vertrouwen in dat de herstructurering bij zal dragen aan een sterkere toekomst van IFFR.”

Marjan van der Haar, algemeen directeur voegt toe: “Wij bedanken alle teamleden die aan de rijke historie van IFFR hebben bijgedragen. We zijn twee jaar zwaar getroffen door de pandemie, waarna we het toekomstplan hebben afgestemd en de organisatie hebben geherstructureerd om een duurzame financiële toekomst te creëren. We zijn erg dankbaar voor de continue steun van onze partners in de afgelopen 2 jaar en de voortdurende samenwerkingen voor de komende 52ste editie. Deze samenwerkingen en de steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Rotterdam naast de nieuwe organisatiestructuur van IFFR, stellen ons in staat om in de gezondste financiële omstandigheden aan de slag te gaan met de planning van IFFR 2023.”

IFFR bestaat uit de festivalonderdelen: Tiger Competition, Big Screen Competition,Tiger Shorts Competition, Bright Future, Harbour, Limelight, Cinema Regained, RTM,  speciale programma’s (retrospectieven/themaprogramma’s), Shorts, en Art Directions. Inzendingen openen op 1 juni en informatie is te vinden op onze website.

Lees het IFFR Annual Report 2021-2022 (in Engels)

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL