22_HEADER_RTM_DAG.png
  • png

51ste International Film Festival Rotterdam

Rotterdam, 7 April 2022

IFFR presenteert derde editie RTM Pitch

Winnaar ontvangt €20.000 en film wordt vertoond tijdens IFFR 2023

Voor het derde jaar op rij presenteert International Film Festival Rotterdam (IFFR) in samenwerking met Gemeente Rotterdam RTM Pitch. Talentvolle Rotterdamse filmmakers kunnen vanaf vandaag hun plan indienen voor een korte film met de Maasstad als decor. De winnende maker ontvangt 20.000 euro om de film te produceren en wordt daarin begeleid door een professionele coach. Tijdens IFFR 2023 zal de film in première gaan.

In aanwezigheid van demissionair wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme werd de open call voor de pitch vandaag officieel gelanceerd tijdens het IFFR-programma RTM makers sessies in LantarenVenster. RTM Pitch is een initiatief van IFFR en de Rotterdam Film Media Office van de gemeente Rotterdam om talentontwikkeling in Rotterdam te bevorderen.

Zakelijk directeur IFFR Marjan van der Haar: “IFFR blijft zich inzetten voor talentvolle filmmakers uit onze eigen stad. De winnaars van de vorige RTM Pitch-edities, Katarina Jazbec en Lavinia Xausa, zijn krachtige voorbeelden van het filmtalent dat Rotterdam heeft. Ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat we met deze derde editie van RTM Pitch, Rotterdamse makers de kans bieden om hun talenten te ontplooien en filmplannen te realiseren.” 

Demissionair wethouder Said Kasmi: “De lokale filmsector krijgt dankzij de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en IFFR een steun in de rug. We vinden het als gemeente belangrijk om lokaal talent te ondersteunen, zeker nu de filmsector in ontwikkeling is. We stellen daarom graag een bijdrage van 20.000 euro beschikbaar voor de winnaar van RTM Pitch.”

jdg_07-04-22_RTM_3D0A9476 1.jpg
  • jpg

Van links naar rechts: Katarina Jazbec, Said Kasmi en Lavinia Xausa tijdens de RTM makers sessie

RTM

RTM Pitch is onderdeel van RTM: het programma van IFFR, waarbij films en makers uit Rotterdam in de schijnwerpers staan. De winnaar van de eerste RTM Pitch was Katarina Jazbec met de film You Can’t Automate Me (2021). Lavinia Xausa won met haar film So Loud the Sky Can Hear Us (2022) de tweede editie van de pitch. 

Filmmakers kunnen tot 7 juni 2022 via de website van IFFR hun filmplan opsturen. Een onafhankelijke jury – bestaande uit een Rotterdamse filmexpert en programmeurs van IFFR’s korte filmprogramma – beoordeelt de inzendingen. De jury maakt begin juli de winnaar bekend.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL