Along_the_Way_Film_Still_1_BALDR_Film_photo_Ton_Peters.jpg
  • jpg

Along the Way van Mijke de Jong

Along the Way in bioscoop in première op IFFR 2022

De nieuwste film van Mijke de Jong gaat in de bioscoop in première op de 51ste editie van het festival, naast het onlineprogramma

Tijdens het slotweekend van International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat Along the Way van Mijke de Jong in wereldpremière in bioscopen in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. IFFR gaat vandaag, op woensdag 26 januari 2022, van start met de wereldpremière van Please Baby Please van Amanda Kramer.

Naar aanleiding van de lockdown die in Nederland in december inging, heeft IFFR het programma van de 51ste editie verplaatst naar online. Hoewel de regering heeft aangekondigd dat bioscopen vanaf woensdag 26 januari weer open mogen blijft het programma van IFFR 2022 alleen online te zien, op IFFR.com van 26 januari tot en met 6 februari. De bioscoopvertoningen van Along the Way voegen tijdens het slotweekend een offline element toe aan IFFR. 

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Op 15 december kondigden we Along the Way aan als openingsfilm, maar kort daarna moesten we vanwege de coronamaatregelen de moeilijke beslissing nemen om IFFR 2022 alleen online te laten doorgaan. Op dit moment is het helaas onmogelijk om die beslissing terug te draaien en op deze korte termijn een evenement op locatie te organiseren. Nu de bioscopen weer open mogen zijn we verheugd om Mijke de Jongs indringende en actuele film alsnog op het grote scherm in wereldpremière te laten gaan als onderdeel van IFFR 2022.”

Along the Way in de bioscoop

Filmmaker Mijke de Jong woont de wereldpremière bij in Rotterdam. Tijdens het slotweekend wordt haar film vertoond in de Rotterdamse bioscopen Cinerama, LantarenVenster en Pathé Schouwburgplein. Kaarten voor deze vertoningen zijn de komende dagen verkrijgbaar via IFFR.com. De film wordt ook vertoond in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en in Forum Groningen. IFFR organiseert daarnaast een persvertoning op vrijdag 4 februari in Rotterdam met een nagesprek met Mijke de Jong en Vanja Kaludjercic. Meer informatie hierover volgt binnenkort op IFFR.com Along the Way wordt later dit jaar door distributeur September Film uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. De film is geproduceerd door Frank Hoeve en Katja Draaijer voor BALDR Film, in co-productie met Heretic en omroepen VPRO and HUMAN.

Please_Baby_Please_Film_Still_1_crop_2.jpg
  • jpg

Please Baby Please van Amanda Kramer

Opening Night met Amanda Kramer

IFFR 2022 opent vandaag, op woensdag 26 januari, met de wereldpremière van Please Baby Please van Amanda Kramer. Deze film wordt samen met de korte film Stranger Than Rotterdam with Sara Driver van Lewie en Noah Kloster vertoond. De Opening Night is een getimed evenement dat begint om 20:00 uur (CET). Na de film volgt een live nagesprek met Amanda Kramer en actrice Andrea Riseborough. Please Baby Please is vanaf 27 januari on demand beschikbaar op IFFR.com.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL