51ste International Film Festival Rotterdam26 januari – 6 februari 2022

Rotterdam, 24 November 2021

IFFR lanceert officiële festivalcampagne voor de 51ste festivaleditie

Kleuren botsen en overlappen in een nieuwe festivalcampagne, ontworpen door het Rotterdamse designbureau 75B.

Botsende en overlappende kleuren weerspiegelen de breedte en diversiteit van het festivalprogramma. De officiële campagne die de 51ste editie van International Film Festival Rotterdam inluidt is ontworpen – deels met de hand, en met behulp van een lichtbak – door het Rotterdamse designbureau 75B.

13460abb-8b1d-a790-4c3a-e42a6bde9ec0.gif
  • gif

IFFR 2022 trailer by 75B

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “In deze campagne staat de rijkdom en diversiteit van het IFFR-programma centraal. Dit idee vertaalden we naar een wijde verzameling aan kleuren die samenkomen, waarbij we dachten aan tegengestelde uiteinden van een spectrum – van de publieksfavorieten tot avant-garde, en alles daartussenin.”

Wie de campagne voor IFFR 2022, ontworpen door het Rotterdamse designbureau 75B, van dichtbij bekijkt, valt op dat deze een analoge kwaliteit heeft. De overlappende kleuren zijn met de hand gemaakt, door doorschijnende vellen boven een lichtbak te bewegen – een aanpak geïnspireerd op de manier waarop kleuren op een bioscoopscherm versterkt worden door een lichtbron.

Rens Muis, 75B: “Voor deze campagne maakten we nergens gebruik van digitale effecten of trucs met computersoftware. We wilden iets neerzetten dat menselijk aanvoelde. We mengen en versterken kleuren, en door deze te bewegen en te laten overlappen, zien we telkens nieuwe tinten verschijnen. De campagne weerspiegelt het programma van IFFR, ontworpen voor een breed publiek: er is een kleur voor iedereen."

De kleuren van de campagne komen tot leven door een eclectische selectie aan muziek uit verschillende genres. De twee officiële 30-seconden trailers van IFFR, die nu online staan, bevatten fragmenten uit het nummer Brainwash CX2 van de lokale punkartiesten van Dissidence, en het Zuid-Afrikaanse new wave-nummer Ngunyuta Dance van BBC.

In de aanloop naar het festival lanceert IFFR nog meer video's. De officiële campagnetrailer is in januari en februari te zien in de Nederlandse bioscopen. In dezelfde periode worden de Rotterdamse straten ondergedompeld in kleur. 

Save the date voor IFFR 2022: 26 januari – 6 februari

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL