20211028-IFFR-LV-JandeGroen-85A.JPG
  • JPG
20211028-IFFR-LV-JandeGroen-85A.JPG

Wethouder Said Kasmi bij LantarenVenster

IFFR en LantarenVenster verankeren filmeducatie in het onderwijs

Verstevigde samenwerking tussen Rotterdamse filmiconen

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en LantarenVenster bundelen hun krachten om filmeducatie een vast onderdeel van het schoolcurriculum te maken. De twee organisaties verstevigen hun bestaande samenwerking door meer schoolvoorstellingen in het filmtheater te organiseren, meer filmlessen in de klas aan te bieden, meer lesmateriaal te ontwikkelen en de band met het Rotterdamse onderwijs te intensiveren.

Om partners in het onderwijs met één stem tegemoet te treden, stellen IFFR en LantarenVenster een gezamenlijk educatieteam aan. Dat team werkt het hele jaar door aan het vergroten van zowel de kwaliteit als de kwantiteit van filmeducatie in regio Rotterdam.

Marjan van der Haar, zakelijk directeur van IFFR: “Met deze vernieuwde samenwerking willen we filmeducatie structureel inbedden in het Rotterdamse onderwijs. Het gezamenlijke doel van IFFR en LantarenVenster is om jongeren op een diepgaande manier kennis te laten maken met wereldcinema. Zo ontwikkelen ze een kritische en creatieve blik.”

Pepijn Kuyper, directeur van LantarenVenster: “Met filmeducatie leren we kinderen en jongeren kritischer en creatiever met beelden om te gaan, waardoor ze beter zijn uitgerust om in onze samenleving te participeren. Ik ben bijzonder trots dat we, samen met IFFR, aan deze belangrijke opdracht kunnen werken. De steun vanuit de gemeente is onmisbaar en zorgt voor een versnelling

Structurele samenwerking

IFFR en LantarenVenster werken sinds 2018 samen op het gebied van filmeducatie. De organisaties geven onder meer invulling aan de in 2020 ingevoerde cultuurcoachregeling, een subsidie van de gemeente Rotterdam voor cultuureducatie binnen scholen. In het schooljaar 2021/2022 richten IFFR en LantarenVenster zich in het bijzonder op de uitbreiding van de filmeducatie in het mbo en het speciaal onderwijs.

Op donderdag 28 oktober wordt de vernieuwde samenwerking in LantarenVenster, voorafgaand aan een aantal schoolvoorstellingen, feestelijk geopend door Said Kasmi, wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme van de gemeente Rotterdam.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL