jdg_11-01-21_Iffr_Vlaggen_IMG58930.jpg
  • jpg

50ste International Film Festival Rotterdam

1 – 7 februari | 2 – 6 juni 2021

Rotterdam, 13 januari 2021

Mads Mikkelsen en meer op IFFR 2021 online in februari

50ste editie online in februari, laatste informatie over programma en kaartverkoop

De 50ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) start online. Van 1 tot en met 7 februari 2021 vindt het festival plaats op het speciaal hiervoor op maat gemaakte platform IFFR.com. In lijn met de coronamaatregelen nodigt IFFR 2021 het Nederlandse publiek en internationale gasten uit om premières, het complete filmprogramma van februari en de IFFR Pro Days (1 tot en met 5 februari) online te bezoeken. IFFR Talks is verder uitgebreid met een gesprek met de Deense acteur Mads Mikkelsen, die een hoofdrol speelt in de openingsfilm Riders of Justice van regisseur Anders Thomas Jensen. Ook is er meer bekend over het februariprogramma en de kaartverkoop.

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Met het onlineplatform als het hart van ons festival bouwt IFFR 2021 voort op onze lange geschiedenis waarin we het experiment altijd hebben omarmd. We bieden een unieke plek waar filmliefhebbers kennis kunnen maken met opkomend talent. We kijken ernaar uit onze 50ste jubileumeditie online af te trappen met een community van makers, publiek en partners. Het februariprogramma zit vol films van avontuurlijke nieuwe stemmen en gevestigde filmmakers die zeker een snaar zullen raken. Met veel enthousiasme nodigen we iedereen van harte uit om het festival in februari online te bezoeken.”

IFFR Talks compleet

IFFR Talks bevestigt een vijfde Big Talk: de Deense acteur Mads Mikkelsen vertelt op 3 februari over zijn carrière en zijn vele samenwerkingen met de Deense regisseur Anders Thomas Jensen, waaronder de openingsfilm van het festival, Riders of JusticeHet gratis te bekijken IFFR Talks-programma voor februari is nu compleet. Eerder werden Big Talks aangekondigd met Robby Müller Award-winnaar Kelly ReichardtBenoît Jacquot en actrice Charlotte Gainsbourg, Lemohang Jeremiah Mosese, en Dea Kulumbegashvili en componist Nicolás Jaar.

Riders_of_Justice_Film_Still_1.jpg
  • jpg

Riders of Justice van Anders Thomas Jensen

Jubileumprogramma

IFFR 2021 presenteert ook twee unieke programma's die in februari gratis online en en in de buitenlucht te bezoeken zijn. Tiger on the Loose bestaat uit een reeks interactieve kunstinstallaties op verschillende buitenlocaties in Rotterdam. Via een QR-code heeft het publiek toegang tot filmfragmenten in Augmented Reality, die ter plekke veilig te bekijken zijn. Met IFFR 100 presenteren we met trots honderd festivalposters. Ze zijn te zien op IFFR.com en als projectie op de Rotterdamse bioscoop Pathé Schouwburgplein. Het gaat om vijftig posters uit het festivalarchief en vijftig ontwerpen voor toekomstige edities, die vooruitkijken tot in 2071. De tentoonstelling bestaat uit de officiële poster van elke editie – van de allereerste, ontworpen door Evert Maliangkay, tot de laatste versie van de tijger door 75B – naast ontwerpen van studenten aan de Willem de Kooning Academie, die voorspellen hoe de visuele taal van IFFR zich de komende vijftig jaar zal ontwikkelen.

Voor IFFR Plays Back ◀◀ maken bezoekers en Tiger-winnende filmmakers – onder wie Zheng Lu Xinyuan, die de prijs in 2020 won – korte filmopnames waarin ze vertellen over vorige IFFR-edities en op creatieve wijze een ode brengen aan het festival. De films in IFFR Plays Back ◀◀ zijn te bekijken op IFFR.com.

Praktische informatie en kaartverkoop

Het filmprogramma van februari – bestaande uit de Tiger CompetitionBig Screen CompetitionAmmodo Tiger Short Competition en Limelight – is online te zien voor publiek in heel Nederland en voor geaccrediteerde internationale pers en professionals. De IFFR Talks zijn wereldwijd gratis online te volgen. Alle filmpremières worden vergezeld door Q&A's waarbij het publiek live vragen kan stellen. Films blijven 72 uur on demand beschikbaar. De hoeveelheid kaartjes is beperkt. Tijdens het februariprogramma vindt van 2 - 7 februari dagelijks om 11:00 de live online talkshow IFFR Daily Talk plaats, met updates over de hoogtepunten van die dag, interviews met filmmakers en meer. De kaartverkoop gaat van start op 22 januari 2021. Praktische informatie over het kopen van een kaartje voor de 50ste editie en het online bezoeken van het festival is te vinden op IFFR.com. Exacte tijden en meer informatie volgen in de komende weken.

De uitgebreide 50ste editie van IFFR gaat online van start van 1 tot en met 7 februari 2021 op IFFR.com. Tot en met juni gaat het festival verder in verschillende vormen.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL