8b19b81c-c73a-465b-8d19-9e2a1e7aeb9e.jpg
  • jpg

Rotterdam Centraal tijdens IFFR 2020

50ste International Film Festival Rotterdam

1 – 7 februari | 2 – 6 juni 2021

Rotterdam, 15 september 2020

Nieuwe PwC-studie toont impact IFFR 2020 op Rotterdamse economie

Op de dag dat het kabinet de miljoenennota presenteert, laat International Film Festival Rotterdam (IFFR) zien wat zijn toegevoegde waarde in 2020 was op de economie van Rotterdam. Een rapport van PwC toont aan dat de 49ste festivaleditie van IFFR de stad tussen de 9,8 en 16,1 miljoen euro aan extra economische stimulans heeft opgeleverd. Ook draagt het festival volgens de studie bij aan de goede reputatie van Rotterdam.

De economische impact is berekend door de extra bezoekersuitgaven veroorzaakt door IFFR op te tellen bij de uitgaven van het festival zelf. De som daarvan is 11 tot 17,3 miljoen euro. Van dat bedrag is 1,2 miljoen euro afgetrokken die de gemeente als subsidie aan IFFR toekende voor 2020. Dat komt dus neer op 9,8 tot 16,1 miljoen euro aan economische stimulans voor de stad. De berekening telt alleen de in Rotterdam gedane uitgaven mee in de festivalperiode van 22 januari tot en met 2 februari 2020. IFFR-activiteiten door het jaar heen zijn niet meegenomen in dit onderzoek.

Ook de bijdrage van IFFR aan de reputatie van Rotterdam werd onderzocht. 93% van de ondervraagde bezoekers vindt dat IFFR positief bijdraagt aan de reputatie van Rotterdam. 47% van de niet-Rotterdamse bezoekers zegt van plan te zijn om Rotterdam het komende jaar nog eens vaker te bezoeken.

Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: "IFFR is zowel cultureel als economisch van grote waarde. Wij stimuleren filmmakers uit de hele wereld in hun artistieke projecten en vertonen hun films aan een groot publiek. Nationaal en internationaal bezoek aan IFFR betekent aandacht voor de internationale stad Rotterdam. Met het vijftigjarig jubileum in aantocht zijn we heel blij dat PwC de economische impact van IFFR op de stad laat zien en zo de waarde van het festival onderstreept. IFFR en Rotterdam horen bij elkaar. IFFR versterkt het internationale, economische en culturele klimaat van de stad.”

Gülbahar Tezel, de PwC-partner verantwoordelijk voor de studie: “Onze studie naar de editie van 2020 laat zien dat het festival heeft bijgedragen aan de economie en reputatie van Rotterdam. Met deze studie willen we als PwC betrokken zijn bij de regio en de stad.”

Lees de volledige studie hier.

Naast de impact op Rotterdam onderzoekt IFFR ook zijn internationale impact. De resultaten van dat onderzoek volgen later dit jaar.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL