No quiero dormir sola.jpg
  • jpg

Zes Yellow Robin Award-winnaars nu op IFFR Unleashed

IFFR biedt online alternatief voor geannuleerd Curaçao IFFR 2020

Vanwege covid-19 gaat de 9e editie van Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR), die voor 21 tot en met 26 april 2020 in Willemstad gepland stond, helaas niet door. Om filmmakers uit de Caribische regio toch een podium te blijven bieden maakt IFFR zes Yellow Robin Award-winnende films van voorgaande edities tot en met 12 mei 2020 online beschikbaar in Curaçao en de Benelux.

De Yellow Robin Award Competition is in 2013 tijdens de tweede editie van CIFFR in het leven geroepen en geldt sindsdien als hét platform voor filmtalent uit de regio.

Festivaldirecteur IFFR Vanja Kaludjercic: “De Yellow Robin Award Competition dient als springplank voor deelnemende filmmakers, die op deze manier toegang krijgen tot de internationale filmscene. Hun persoonlijke verhalen zijn van grote waarde en verrijken de cinema waar IFFR voor staat.”

Elk jaar kiest een internationale jury welke filmmaker de prijs ter waarde van $10.000 ontvangt. De winnende film wordt vervolgens ook vertoond op de eerstvolgende edities van zowel IFFR als Morelia International Film Festival in Mexico.

IFFR Unleashed presenteert nu zes voormalige winnaars van de Yellow Robin Award: films uit Panama, Jamaica, Puerto Rico, Mexico en de Dominicaanse Republiek. 

De zes films zijn: 

Tierra adentro van Mauro Colombo (Yellow Robin Award 2019)

Black Mother van Khalik Allah (YRA 2018)

El hombre que cuida van Alejandro Andújar (YRA 2017)

Antes que cante el gallo van Arí Maniel Cruz (YRA 2016)

Las vacas con gafas van Alex Santiago Pérez (YRA 2015)

No quiero dormir sola van Natalia Beristáin (YRA 2013)

Losse films kosten €4,50 per stuk. Het is ook mogelijk om drie films naar keuze te kijken voor slechts €12, of alle zes voor slechts €22,50.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL