RTM_logo.jpg
  • jpg

49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020

Rotterdam, 9 januari 2019

IFFR daagt Rotterdams talent uit met RTM Pitch

De winnaar mag zijn korte film realiseren en vertonen op IFFR 2021

International Film Festival Rotterdam (IFFR) lanceert RTM Pitch, een stimulans voor Rotterdams filmtalent. Vanaf 24 januari, op IFFR’s RTM-dag, worden talentvolle Rotterdamse filmmakers opgeroepen om hun plan in te dienen voor een korte film. De winnende maker ontvangt een realiseringsbijdrage van €20.000 en professionele coaching om de film in 2020 te produceren. De film krijgt een feestelijke première tijdens de jubileumeditie van IFFR 2021, op de RTM stage van Ahoy.

RTM Pitch is een samenwerking met de Gemeente Rotterdam, ontstaan in het kader van het nieuwe film- en mediabeleid van de gemeente. De gemeente stelt de realiseringsbijdrage van €20.000 beschikbaar voor de winnaar van RTM Pitch.

Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: “Sinds jaar en dag steunt IFFR vernieuwende jonge makers, of zij nu uit verre werelddelen komt of uit onze eigen stad. We slaan daarbij graag de handen ineen met de Gemeente Rotterdam en Ahoy. Met deze samenwerking bieden we jonge Rotterdamse makers de kans hun talenten te ontplooien en geven we samen de Rotterdamse filmscene een impuls.”

RTM Pitch is een open call voor talentvolle Rotterdamse filmmakers. De ingestuurde pitches zijn voor korte films van 5 tot 20 minuten die zich afspelen tegen een Rotterdamse achtergrond. De film is uitdagend, vernieuwend en bevat IFFR-dna als het gaat om kunst, vrijheid, relevantie en betrokkenheid. Inzenden kan tussen 24 januari en 5 april 2020 via IFFR.com/RTMpitch

De jury, bestaande uit twee Rotterdamse filmexperts en een IFFR-programmeur, maakt op 1 juni 2020 de winnende pitch bekend. Deze film beleeft een feestelijke première tijdens de 50ste editie van IFFR.

tijger-7.jpg
  • jpg

RTM

IFFR zet sinds 2018 Rotterdamse films en makers één dag in de schijnwerpers tijdens het speciale Rotterdamprogramma RTM. Deze festivaldag in LantarenVenster staat bol van korte en lange films, Rotterdamse klassiekers, documentaires, videoclips, audiovisuele experimenten, installaties, lezingen en discussies – allemaal door Rotterdamse makers. RTM geeft Rotterdamse filmmakers een podium en heeft als doel om nieuw en gevestigd talent samen te brengen en van elkaar te laten leren. IFFR werkt hierbij samen met verschillende film-initiatieven uit de stad, zoals ciMENA, Rotterdams Open Doek, Off Screen, Open Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het 48 Hours Film Project.

Klik hier voor de hoogtepunten uit het programma van RTM 2020

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL