_DSC5270.JPG
  • JPG
_DSC5270.JPG

Foto: IFFR 2019

49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020

Rotterdam, 23 oktober 2019

Fonds 21 nieuwe hoofdpartner IFFR

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de komende drie jaar een nieuwe hoofdpartner: Fonds 21. Fonds 21 steunt jaarlijks een groot aantal kunst- en cultuurprojecten en maatschappelijke projecten voor jongeren. Het fonds wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Fonds 21 is daarmee een perfecte partner voor IFFR dat als missie heeft een breed publiek te bereiken met vooruitstrevende cinema.

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21: “IFFR onderscheidt zich met de artistieke kwaliteit en actualiteit van zijn programma. Het festival laat zien dat een artistieke signatuur niet in tegenspraak is met het bereiken van een groot en divers publiek. Fonds 21 ondersteunt de publieksprogrammering van het festival waarbij wij speciale aandacht vragen voor publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam. We verbinden ons met plezier aan dit internationaal toonaangevende festival.”    

Zakelijk directeur IFFR Marjan van der Haar: “Fonds 21 steunt ons festival al sinds 2009. Het is fantastisch dat het fonds zich vlak voor de jubileumeditie – in 2021 vieren we vijftig jaar IFFR – aansluit als een van de hoofdpartners van het festival. De nieuwe samenwerking stelt ons bijvoorbeeld in staat om onze ambities met betrekking tot publieksverbreding te realiseren en ons impactonderzoek binnen het educatieprogramma door te zetten.”

Festivaldirecteur IFFR Bero Beyer: “Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms bij een zo breed mogelijk publiek te brengen. Met de toegezegde steun van Fonds 21 kunnen we hier sterker op inzetten de komende drie jaar. De expertise van het fonds en de aandacht voor zowel kwaliteit als publieksbereik is van grote toegevoegde waarde.”

Over Fonds21

Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat projecten steunt op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Het fonds ondersteunt professionele, kwalitatief sterke kunstprojecten die een nieuw en passend publiek weten te bereiken. De maatschappelijke projecten voor jongeren hebben tot doel het vergroten van de zelfredzaamheid en de maatschappelijke kansen van de deelnemers. Fonds 21 is niet alleen financier van projecten, maar ook een betrokken partner en adviseur met scherp zicht op de kansen en uitdagingen van deze tijd.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL