la Flor Parte 2_Film Still 1.jpg
  • jpg

Rotterdam, 25 juni 2019

IFFR brengt La Flor naar filmtheaters in Nederland en België

Release start met vertoning van 12 t/m 15 juli in LantarenVenster

International Film Festival Rotterdam (IFFR) brengt als distributeur de film La Flor van Mariano Llinás uit in de Nederlandse en Belgische filmtheaters. Deze in totaal bijna veertien uur lange film, bestaande uit zes losse verhalen, draait vanaf 12 juli in LantarenVenster, EYE en andere filmtheaters. Ook is de film vanaf 11 juli direct te zien op streamingdienst Picl en vanaf 11 augustus op IFFR Unleashed.

La Flor is een monumentale ode aan de cinema. In zes verschillende verhalen, stijlen en genres castte Llinás steeds dezelfde vier actrices in verschillende rollen: van zombiefilm tot spionagedrama. De film won op IFFR twee keer de Hubert Bals Fund Audience Award, in 2017 voor Parte 1 en in 2019 voor Parte 2. 

De L.A. Times noemde de film “episch”, “duizelingwekkend” en “de definitie van een must-see”. De Filmkrant omschreef het als “een festival in zichzelf”. En volgens Filmmaker Magazine is La Flor “een heilig geschenk aan cinefielen”. 

In België draait de film deze zomer onder meer in Bozar (Brussel), Cinema Galeries (Brussel), Cinéma Vendôme (Brussel), Les grignoux (zowel in Luik als in Namur) en Plaza Art (Mons).

La Flor is tot stand gekomen met steun van het Hubert Bals Fonds. In totaal heeft Llinás tien jaar gedaan over het maken van de film.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL