Take Me Somewhere Nice_Film Still 1 (1).jpg
  • jpg

Still: Take Me Somewhere Nice

49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari - 2 februari 2020

Rotterdam, 1 mei 2019

IFFR en LantarenVenster starten gezamenlijke programmareeks: LV♥IFFR Encore

Eerste editie op 10 mei met Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarević

IFFR en LantarenVenster, twee filminstellingen met een innige samenwerkingsgeschiedenis, slaan de handen ineen voor een nieuwe programmaserie: LV♥IFFR Encore. LV♥IFFR Encore – ‘meer’ of ‘toegift’ – is ontstaan vanuit de behoefte om behalve tijdens het twaalfdaagse festival méér samen op te trekken. 

Pepijn Kuyper, directeur van LantarenVenster: “De maatschappelijke realiteit in Rotterdam op dit moment dwingt ons om na te denken over onze rol als culturele instelling in een nieuwe grootstedelijke dynamiek. Rotterdam herbergt het mooiste filmfestival en het best geoutilleerde filmtheater van het land. Het is volkomen logisch dat wij ook door het jaar heen de krachten bundelen en uniek programma aanbieden, waarmee we alle Rotterdammers nog meer inspireren.”

Festivaldirecteur IFFR Bero Beyer: “IFFR en LantarenVenster werken al langer nauw samen, onder andere op het gebied van filmeducatie, tijdens het festival en het hele jaar door. We zijn zeer verheugd om dit nu uit te breiden met een uitdagende serie films voor een breed publiek. Eigenzinnig, thematisch, als vervolg op wat er tijdens het festival gebeurt en met ruimte en context voor aansprekende jaarrondprogram-mering op zijn IFFR’s: speelfilms, shorts en events van soms wel meerdere dagen.”

logo IFFR LV.png
  • png

Vanaf 10 mei aanstaande bieden we iedere maand bij LantarenVenster

LV♥IFFR Encore: spraakmakende en verdiepende programma’s met een typisch IFFR- en LantarenVenster-signatuur waarmee we zoveel mogelijk inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen uit de wereld en de stad. We bieden de sfeer van het jaarlijkse festival en randprogramma’s waarmee we de dialoog aangaan met het publiek. We blikken vooruit en terug naar IFFR, vertonen parels die een re-run verdienen omdat ze tijdens het festival zo populair waren, fonkelnieuwe films vers van de festivals en deze zomer de unieke, veertien uur lange film La Flor van

Mariano Llinás. Na afloop kan er nagepraat en gedanst en vieren we het bloeiende filmleven in Rotterdam.

Tijdens de eerste editie op vrijdag 10 mei staat Take Me Somewhere Nice van

Ena Sendijarević op het programma. Deze frisse, droogkomische roadmovie volgt de ontdekkingstocht van een Bosnisch-Nederlands meisje dwars door haar geboorteland. De film was de winnaar van de Tiger Special Jury Award op IFFR 2019 en is geselecteerd voor het ACID-programma van het aanstaande filmfestival in Cannes. De vertoning van Take Me Somewhere Nice wordt voorafgegaan door een kort video-essay over de film van filmjournalist Joost Broeren-Huitenga (Filmkrant). Na afloop is regisseur Ena Sendijarević aanwezig voor een Q&A. De film komt op 23 mei uit in LV en andere Nederlandse filmtheaters.

Programma

10 mei

Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarević (Nederland, 2018) 

Regulier te zien in LantarenVenster vanaf 23 mei

25 juni

Vers uit Cannes 

Twee films gespot op hét filmfestival aan de Côte d’Azur en gekaapt voor LV♥IFFR Encore

11, 12, 13 juli

La Flor (Parte 1, 2, 3) van Mariano Llinás (Argentinië, 2018)

Een monumentaal meesterwerk van in totaal bijna 14 uur. Zes films – van B-film over mummies tot spionagedrama – maken samen één megafilm waarin Llinás steeds dezelfde vier actrices cast. Een ode aan de cinema.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL