4597abab-8b33-4911-9141-ef2d0d87a0ba.jpg
  • jpg

IFFR logo

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari – 3 februari 2019

Rotterdam, 11 januari 2019

IFFR werkt samen met gemeente Rotterdam en BMW aan een groenere stad

Elektrische en plug-in hybride auto’s vervoeren filmmakers en professionals op het festival

International Film Festival Rotterdam (IFFR) werkt samen met gemeente Rotterdam en BMW om de stad groener te maken. BMW Group Nederland stelt zeventien auto’s ter beschikking, zowel volledig elektrisch als plug-in hybride, om filmmakers en andere professionele IFFR-gasten in te vervoeren. Electriciteitsoplossingenspecialist Alfen levert een mobiele megabatterij om de auto’s op te laden om zo de CO2-emissie zo laag mogelijk te houden.

De auto’s worden gebruikt voor IFFR’s carservice, die gasten tussen festivallocaties vervoert en internationale gasten van Schiphol ophaalt en weer afzet. IFFR haakt hiermee aan bij het project Electric City Drive, een initiatief van de gemeente Rotterdam en BMW om de binnenstad middels elektrisch rijden schoner te maken. Het mobiele opslagsysteem van Alfen komt te staan op het Schouwburgplein en voedt tien laadpalen.

Marjan van der Haar, zakelijk directeur van IFFR: “We doen hard ons best om het festival stapje voor stapje te verduurzamen. Deze samenwerking met de gemeente Rotterdam zorgt ervoor dat IFFR’s vervoer over de weg zo groen mogelijk is. Daarmee dragen wij bij aan een schonere leefomgeving en een schonere stad.”

Marc Bras, manager BMWi: “Het project Electric City Drive stimuleert chauffeurs van plug-in hybrides middels een app om over te schakelen op de elektrische modus zodra zij het centrum binnenrijden. Zo dragen ook deze deels elektrische auto’s bij aan de emissieloze mobiliteit van IFFR’s carservice in de stad.”

IFFR zet niet alleen duurzamere auto's in voor het traject Schiphol-Rotterdam, maar laat ook veel internationale gasten per trein naar Rotterdam komen om zo de CO2-voetafdruk van het festival te verkleinen.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL