Bloody Marie_Film Still 1.jpg
  • jpg

Still: Bloody Marie

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 3 januari 2019

Bloody Marie van Guido van Driel in wereldpremière op IFFR

IFFR maakt complete Limelight-programma bekend

De gehele line-up van Limelight – dertig films – is bekend. In dit programma vertoont International Film Festival Rotterdam (IFFR) werk dat later in de Nederlandse bioscopen zal draaien. De selectie bevat onder meer de wereldpremière van Bloody Marie, een film van de Nederlandse striptekenaar en filmmaker Guido van Driel en director of photography Lennert Hillige.

Bloody Marie is Van Driels tweede speelfilm en volgt Marie, een getergde striptekenaar die op de Amsterdamse wallen haar problemen probeert weg te zuipen. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door de Duitse actrice Susanne Wolff (Styx) en de Roemeense acteur Dragoș Bucur (Dogs). Overige rollen zijn voor Mark Rietman (ZuidasRiphagen), Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.Fenix), Jan Bijvoet (Peaky BlindersFenix), Murth Mossel (Hartenstrijd) en Aart Staartjes (De stratenmaker op zee showSesamstraat). Van Driels De wederopstanding van een klootzak was de openingsfilm van IFFR 2013 en in 2016 werd zijn korte film Mosaic vertoond.

Bero Beyer: “We zijn blij om Guido van Driel opnieuw op IFFR te verwelkomen met deze mooie, schurende en bij vlagen hilarische film. Alweer zo’n eigenzinnig pareltje van zijn hand waarin de hoofdpersoon zich niks aantrekt van anderen.”

Guido van Driel: “Ik voel me bijzonder vereerd dat nu voor de tweede maal een film van mij in première mag gaan op dit prestigieuze festival.”

Guido van Driel is met zijn nieuwe project Toen wij van de Duitsers verloren ook onderdeel van het BoostNL-programma op IFFR en zal aanwezig zijn bij CineMart.

Limelight is onderdeel van Voices, IFFR’s sectie voor filmmakers die grote thema’s aansnijden met aangrijpende verhalen. Naast al eerder bekendgemaakte titels als Capharnaüm van Nadine Labaki, Climax van Gaspar Noé en Tel Aviv on Fire van Sameh Zoabi bevat de Limelight-selectie van IFFR 2019 onder meer Coureur van Kenneth Mercken, Doubles vies van Olivier Assayas, C’est ça l’amour van Claire Burger en Another Day of Life van Raúl de la Fuente en Damian Nenow. Laatstgenoemde film won op 15 december een European Film Award voor beste animatie.

stills.png
  • png

Voor een overzicht van het complete limelight-programma, klik hier.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL