Carelia internacional con monumento_Film Still 2.jpg
  • jpg

Still: Carelia: Internacional con monumento

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 12 december 2018

Andrés Duque en Koki Tanaka in wereldpremière in Rotterdam

Nieuwe films aangekondigd in festivalsectie Voices

International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt nieuwe speelfilms en korte films bekend in Voices, de sectie voor filmmakers met een zelfverzekerde stem en aangrijpende verhalen. Onder de selecties zijn twee zeer karakteristieke wereldpremières - van de vanuit Barcelona opererende filmmaker Andrés Duque (Oleg y las raras artes) en van de vermaarde Japanse kunstenaar Koki Tanaka.

Duque’s Carelia: Internacional con monumento is een poëtisch essay geschoten in de mysterieuze Russisch-Finse grensregio Karelia. Tanaka’s Vulnerable Histories (A Road Movie) is ontstaan uit een tentoonstelling en onderzoekt de discriminatie van Zainichi-Koreanen in Japan.

Twee internationale premières in Voices ontvingen eerder steun van IFFR’s Hubert Bals Fund. In Bani Khoshnoudi's Luciérnagas, is Ramin uit Iran gevlucht en komt aan in de Mexicaanse havenstad Veracruz. Ali Jaberansari’s Tehran: City of Love vertelt de melancholische maar humoristische verhalen van drie misfits in Teheran die op zoek zijn naar liefde.

Ook Eva Ionesco’s Une jeunesse dorée, met rollen van Isabelle Huppert en Melvil Poupaud, beleeft zijn internationale première in Voices. De Catalaanse filmmaker Isaki Lacuesta keert met zijn film Entre dos aguas terug naar Rotterdam en verwerkt daarin de personages uit zijn film La leyenda del tiempo uit 2006, die werd geselecteerd voor de Tiger Competition.

Voices vertoont ook de achtdelige serie De geniale vriendin van Saverio Costanzo, gebaseerd op de gelijknamige roman van Elena Ferrante over twee hartsvriendinnen in het Napels van de jaren vijftig.

stills.png
  • png

Voices Short

Naast de eerder aangekondigde film salt, pepper to taste van de Azerbeidzjaanse filmmaker Teymur Hajiyev, kondigt IFFR nog drie extra wereldpremières aan binnen Voices Short, het festivalprogramma voor narratief gedreven korte films. Dit zijn Acid Rain van Tomek Popakul (Ziegenort), Souvenir van Miriam Gossing en Lina Sieckmann en Ombligo de agua van Laura Baumeister. Laatstgenoemde is met haar project La hija de todas las rabias ook onderdeel van het BoostNL-programma tijdens CineMart 2019.

Voor een overzicht van de Voices-selectie tot nu toe, klik hier.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL