Nocturne_Victor van der Valk.jpg
  • jpg

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 6 december 2018

IFFR kondigt eerste titels in Bright Future aan

O.a. wereldpremière Nocturne van Viktor van der Valk in Bright Future Competition

International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt de eerste reeks titels bekend in de sectie Bright Future, IFFR’s thuisbasis voor opkomend talent met een unieke stijl en visie. De selectie omvat korte, middellange en speelfilms, waaronder de debuutfilms die zijn geselecteerd voor de Bright Future Competition. Deze titels dingen mee naar de Bright Future Award ter waarde van €10.000.

Geselecteerd voor de Bright Future Competition is de Nederlandse film Nocturne van Viktor van der Valk (Onno de Onwetende), een poëtische lowbudgetproductie over een filmmaker die door de nacht zwerft op zoek naar de essentie van zijn film. Viktor van der Valk schreef het scenario samen met Jeroen Scholten van Aschat (FenixOnno de Onwetende). Zijn broer Vincent van der Valk (Gluckauf) speelt de hoofdrol. Andere rollen worden vertolkt door Reinout Scholten van Aschat (De Heineken OntvoeringBeyond Sleep), Simone van Bennekom (Brasserie ValentijnRamses), Tom Dewispelaere (BorgmanSchneider vs. Bax), Bart Slegers (FenixGluckauf) en Bien de Moor (Code Blue).

stillss.png
  • png

Andere titels in competitie zijn de wereldpremières van Ico Costa’s Alva, Romina Paula’s De nuevo otra vez en Simona Kostova’s Dreissig. Ook de internationale première van  Fabiana, Brunna Laboissière’s portret van een transgender buschauffeur, dingt mee.

Naast speelfilms vertoont IFFR’s Bright Future-sectie ook veel middellange en korte films. Derrière les volets van Messaline Raverdy en de wereldpremière van L’inconnu de Collegno van Maïder Fortuné zijn beide bevestigd voor Bright Future Mid-length. Stefano Canapa’s The Sound Drifts (wereldpremière) en Lawrence Abu Hamdans Walled Unwalled zijn beide te zien in Bright Future Short.

Voor een overzicht van de Bright Future-selectie tot nu toe, klik hier.

De volledige Bright Future-selectie zal uiteindelijk rond de 50 speelfilms bevatten. De acht titels geselecteerd voor de Tiger Competition (ook onderdeel van de sectie Bright Future) worden begin januari 2019 bekendgemaakt.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL