Portret Hanneke en Nanoek.jpg
  • jpg

Links: Hanneke Niens, Rechts: Nanouk Leopold 

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 27 september 2018 

Hanneke Niens en Nanouk Leopold nieuwe leden raad van toezicht IFFR

De raad van toezicht van International Film Festival Rotterdam (IFFR) verwelkomt twee nieuwe leden: filmproducent Hanneke Niens en filmmaker Nanouk Leopold. Zij volgen Mart Dominicus en Frans van Gestel op.

De raad van toezicht van IFFR bestaat vanaf heden uit Pieter Broertjes (voorzitter), Korrie Louwes, Monica Galer, Martijn Sanders, Hanneke Niens en Nanouk Leopold. IFFR’s vers aangetreden zakelijk directeur Marjan van der Haar reageert verheugd: “Met deze twee nieuwe leden hebben wij stevige filmexpertise, internationale filmervaring en filmmakerschap in huis. Nanouk en Hanneke kennen het festival door en door. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren met hen samen te werken.”

Nanouk Leopold: “Ik ken IFFR niet alleen als filmmaker, maar ook als Rotterdammer. Ik weet uit eerste hand hoe belangrijk het festival is voor filmmakers en voor de filmkunst, maar ook voor de stad zelf. Ik heb er geen twijfel over dat de samenwerking met de directie en de andere leden van de raad van toezicht een vruchtbare zal zijn.”

Hanneke Niens: “IFFR neemt met zijn eigenzinnige en vooruitstrevende houding een unieke plek in binnen de internationale filmfestivalwereld. Ik ben blij en trots om vanuit mijn positie als filmproducent een bijdrage te leveren die plek te consolideren en uit te bouwen.”

Hanneke Niens is, na een carrière in tv-drama, sinds 1999 actief als filmproducent (o.a. Van God los, Soof, Nena, The Idol). Ze was medeoprichter en producent van IDTV Film van 1999 tot 2008 en vanaf 2008 van KeyFilm. Een jaar later volgde het dochterbedrijf KeyDocs. Op IFFR 2018 gingen twee door Niens ge(co)produceerde films in première: het Nederlandse Dorst en de door het Hubert Bals Fonds gesteunde film The Reports on Sarah and Saleem, die de Hubert Bals Fonds Audience Award en de Special Jury Award voor het beste scenario won en nu in de Nederlandse bioscopen draait. Eerder vertoonde IFFR onder meer de door Niens geproduceerde films Twin Sisters (De tweeling) (IFFR 2003, Oscarnominatie) en Beyond Sleep (Nooit meer slapen) (openingsfilm IFFR 2016). Niens is gastdocent aan de Nederlandse Filmacademie en EAVE, lid van Film Producers Nederland, de European Producers Club en de European Film Academy.

Ook Nanouk Leopold (o.a. Boven is het stil) heeft een nauwe verwantschap met IFFR. Zes films van de Rotterdamse filmmaker hebben op het festival gedraaid en in 2001 dong ze met Îles flottantes mee naar een Tiger Award. In 2014 was ze zelf jurylid. Voor IFFR maakte ze in 2009 in samenwerking met Daan Emmen Close-up, een zes uur durend filmbeeld dat tijdens het festival meer dan levensgroot geprojecteerd werd op een gevel in Rotterdam.Daarnaast werden drie van haar films geselecteerd voor presentatie op IFFR’s coproductiemarkt CineMart: Wolfsbergen in 2003, Gouden Kalfwinnaar Brownian Movement in 200 en haar meest recente film Cobain, die in februari 2018 in première ging op de Berlinale.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL