MASH-UP Newsletter header.png
  • png

Still uit Girl van Lucas Dhont

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 26 september 2018

IFFR en Kunsthal Rotterdam organiseren jubileumeditie van MASH-UP!

Een avond met film, kunst, feest en een liveoptreden van de Rotterdamse singer-songwriter Luka

Op vrijdag 12 oktober vindt in Kunsthal Rotterdam de vijfde editie van MASH-UP! plaats. Deze jubileumeditie combineert de voorpremière van de film Girl van Lukas Dhont met een nachtelijk bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Actie ↔ Reactie. De avond sluit af met een spetterend feest in het Kunsthalcafé waar de Rotterdamse singer-songwriter Luka live zal optreden.

MASH-UP! is een samenwerking tussen International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Kunsthal en de drie ingrediënten van deze succesformule zijn al vijf jaar onveranderd: een filmvertoning, een kunstexpositie en feest. Met dit recept zetten twee van de belangrijkste Rotterdamse culturele instanties de toon wat betreft samenwerken binnen de culturele sector en het laten versmelten van verschillende disciplines. Bovendien is het evenement een voorproefje van IFFR 2019, waar onder de noemer Art Directions net als voorgaande jaren weer veel aandacht zal zijn voor het snijpunt van kunst en film.

Film

Girl is het sensationele speelfilmdebuut van de Vlaamse filmmaker Lukas Dhont. Het vertelt het verhaal van Lara, een vijftienjarig meisje dat is geboren in een jongenslichaam en ballerina wil worden. De hoofdrol wordt vertolkt door Victor Polster, die op het filmfestival van Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste acteur in de wacht sleepte. Daarnaast won Girl op Cannes 2018 ook de FIPRESCI-prijs, de Caméra d’or en de Queer Palm voor beste lgbt-film.

Tentoonstelling

De nieuwe Kunsthaltentoonstelling Actie ↔ Reactie: 100 jaar kinetische kunstpresenteert een indrukwekkend historisch overzicht van kinetische kunst, de abstracte kunststroming uit de twintigste eeuw waarin licht en beweging centraal staan. Dankzij MASH-UP! krijgen bezoekers de unieke kans deze tentoonstelling ‘s avonds (tussen 22:00 en 0:00 uur) te ontdekken. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Actie Reactie.png
  • png

Muziek

We beginnen het feest in het Kunsthalcafé met live muziek van de Rotterdamse singer-songwriter Luka. Luka (Lisa Lukaszczyk) maakt eigenzinnige indiepop geïnspireerd door Feist, Bon Iver en Lianne La Havas. Begin 2018 bracht ze haar tweede EP uit getiteld Welcome, Generation Everything

Daarna draait Rotterdammer DJ Git Hyper tot 2:00 uur uit zijn grote platencollectie vol soul, funk en met een vleugje hiphop.

Luka - River | Periscope Sessions

Rotterdamse singer-songwriter Luka met River

Bezoekers kunnen een ticket kopen voor de gehele avond (inclusief filmvertoning) of alleen voor de expositie en het feest. De film is Nederlands en Frans gesproken en Engels ondertiteld.

Ticketprijzen:

Film + expo + feest: €21,50

Expo + feest: €14,50

Programma:

19:00: inloop 

19:30: introductie + film 

21:00: tentoonstelling (tot 00:00 uur)

21:00: feest in Kunsthalcafé (tot 02:00 uur)

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL