GIFUnleashed.gif
  • gif

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 10 september 2018

Streamingplatform IFFR Unleashed kijkt terug op veelbelovende eerste zeven maanden

Oprichters stellen doelen voor eenjarig jubileum

IFFR Unleashed werd in januari 2018 gelanceerd tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR). Sindsdien is hard gewerkt om het streamingplatform een speler van belang te maken in het huidige VOD-landschap voor onafhankelijke films. Nu IFFR Unleashed een half jaar bestaat wordt de impact van het platform zichtbaar.

Melissa van der Schoor, digital content manager van IFFR Unleashed: “Het is geweldig om te merken dat filmmakers ons platform echt omarmen. Zij delen onze ambitie om hun voorgaande films eenvoudig online beschikbaar te maken, wat ervoor zorgt dat onze filmcollectie gestaag uitbreidt. Ze blijken daarnaast zeer bereid om mee te helpen in de promotie van hun films door middel van bijvoorbeeld opgenomen videoboodschappen. Zo onderstrepen ze onze doelstelling om een platform te zijn waar de filmmaker centraal staat.”

98,8% van alle films op IFFR Unleashed zijn bekeken, dus bijna alle films vinden hun publiek. In zeven maanden hebben gebruikers uit meer dan 39 landen in totaal meer dan 7.500 keer een film gekeken.

Festivaldirecteur van IFFR Bero Beyer voegt toe: “Het doet goed om te zien dat ons nieuwe distributiemodel aanslaat. Het feit dat bijna alle films ondanks onze beperkte marketing hun kijkers vinden bewijst dat de collectie voor zichzelf spreekt. We putten vertrouwen uit onze curatoriële kwaliteit en de sterke band tussen filmmakers en IFFR. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Ons online streamingplatform is een waardevolle toevoeging aan het huidige distributielandschap en geeft het hele jaar door zichtbaarheid aan IFFR en de filmmakers wier werk we vieren.”

Los decentes by Lukas Valenta Rinner.jpg
  • jpg

Still uit Los decentes van Lukas Valenta Rinner

Van de Oostenrijkse filmmaker Lukas Valenta Rinner staan twee films op IFFR Unleashed: Parabellum (2015) and Los decentes (2016). “Het is geweldig om te zien dat mijn films het hele jaar door worden bekeken door een wereldwijd publiek”, aldus Rinner. “Want dat is natuurlijk het doel. Het opent mijn werk naar een hele hoop mensen lang nadat de levenscyclus van normale distributie voorbij is.” Los decentes is tot nu toe het vaakst bekeken op IFFR Unleashed.

Samenwerkingen

Sinds zijn oprichting heeft IFFR Unleashed zich neergezet als een flexibele distributiepartner door de controle terug te geven aan filmmakers en rechthebbenden wat betreft de territoria en de periode waarin de film gedistribueerd wordt. Op die manier heeft IFFR Unleashed partnerships gesloten met salesagenten als FiGa Films, The Match Factory, Films du Losange, New Europe Film Sales en Fortissimo Films om een groot deel van hun collectie online te zetten.

Vooruitblik

In januari 2019 viert IFFR Unleashed zijn eenjarig bestaan. Het doel is om tegen die tijd 400 films online te hebben.

Een ander doel is het wereldwijd introduceren van de optie om je te abonneren. Nu kunnen films op IFFR Unleashed zowel via pay-per-view (TVOD) als via een abonnement (SVOD) worden bekeken. Maar het abonnement is alleen beschikbaar in de Benelux terwijl pay-per-view wereldwijd beschikbaar is (met uitzondering van de Verenigde Staten). Gezien de wereldwijde spreiding van onze gebruikers wil IFFR Unleashed de optie tot abonneren wereldwijd beschikbaar maken vóór zijn eenjarig jubileum.

IFFR Unleashed heeft ook de gebruiksvriendelijkheid van de website onderzocht. Na een evaluatie van zes maanden is in de laatste week van augustus een vernieuwde en gestroomlijnde website gelanceerd.

Over IFFR Unleashed

IFFR Unleashed is de online streamingdienst van IFFR en werd gelanceerd in januari 2018 tijdens de 47ste editie van het festival. Films die op voorgaande edities hebben gedraaid en die vaak niet meer elders te bekijken zijn worden op IFFR Unleashed gepresenteerd en gecureerd. Door films te kijken steunen gebruikers direct de gedurfde en unieke cinema waar ze van houden, want 50% van de opbrengst gaat naar de filmmakers of rechthebbenden.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL