Kaapse Brouwers 1 jaar-39.jpg
  • jpg

Kaapse Brouwers Proeflokaal in de Fenix Food Factory op Katendrecht

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 17 juli 2018

Nieuwe samenwerking IFFR en Kaapse Brouwers Rotterdam

Rotterdams festival schenkt Rotterdams (speciaal)bier op editie 2019

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een nieuwe samenwerking aangegaan met Kaapse Brouwers Rotterdam. De lokale brouwerij krijgt een prominente plek in het horeca-aanbod van het festival, waarmee IFFR zijn verankering in de stad nog eens extra viert. Kaapse Brouwers staat bekend om zijn bijzondere speciaalbieren, maar zal tijdens het festival ook een nieuw ontwikkelde pils schenken.

Kaapse Brouwers is opgericht op Katendrecht (ook wel de Kaap genoemd) en heeft sinds 2017 ook een locatie aan de Mauritsweg genaamd Kaapse Maria. De brouwerij doet de turbulente tijden van zeelui en jazz herleven met gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje.

Susan Gloudemans, hoofd development IFFR: “De link IFFR-Kaapse Brouwers is een inkoppertje. Natuurlijk zijn beide partijen door en door Rotterdams, maar ze delen ook een non-conformistische houding, durf, oog voor kwaliteit en een voorkeur voor experiment.”

Tsjomme Zijlstra, medeoprichter van Kaapse Brouwers: “We zijn zeer verheugd met dit nieuwe partnership. Via het festival kunnen we onze bijzondere bierselectie introduceren bij een groot, divers en internationaal publiek.”

Festivaldirecteur Bero Beyer: “We zijn heel blij met deze lokale samenwerking. Lekker bier uit Rotterdam, met durf en eigenzinnigheid geschonken. Dat past bij IFFR!”

Deze samenwerking werd beklonken op de laatste werkdag van oud-zakelijk directeur Janneke Staarink. Zij wordt in oktober 2018 opgevolgd door Marjan van der Haar.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL