unnamed (1).jpg
  • jpg

Nina van Olga Chajdas

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 12 juli 2018

Nina van Olga Chajdas vanaf 16 augustus in de filmtheaters

Winnaar VPRO Big Screen Award op IFFR 2018 

Persvoorstelling: 7 augustus om 12.45 uur in Het Ketelhuis

Regisseur Olga Chajdas beschikbaar voor interviews

Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Als ze een jonge vrouw, Magda, leren kennen, proberen ze haar over te halen draagmoeder te worden van hun kind, maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich plotseling tot Magda voelt aangetrokken.

Nina, het debuut van de talentvolle Olga Chajdas won de VPRO Big screen Award op International Film Festival Rotterdam 2018 en wordt door IFFR op 16 augustus uitgebracht in de filmtheaters en op Picl.

Nina is een gevoelig portret van een sterke, maar verwarde vrouw die vastzit in haar rol als echtgenote en dochter – Nina’s dominante moeder is ook nog eens de directeur van de school waar zij werkt. De energieke, schijnbaar zorgeloze Magda fungeert voor haar als breekijzer. De camera zit constant dicht op de drie hoofdpersonen en creëert zo een zintuiglijke, levendige sfeer. Maar er is wel één locatie die een belangrijke rol speelt: Natalia Bażowska’s kunstwerk 'Birth Place', dat een baarmoeder voorstelt waar je in kunt liggen en die voor de personages de enige veilige plek is waar hun liefde, vrijheid en identiteiten niet aan conventies gebonden zijn.

Regie: Olga Chajdas | Land: Polen | Productiejaar: 2018 | Lengte: 130’ |Taal: Pools 

Variety: “Energetic celebration of lesbian sexuality” 

Screen Daily: “Erotic content with confidence”.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL