IFFR Marjan van der Haar en Bero Beyer.jpg
  • jpg

Marjan van der Haar en Bero Beyer

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 11 juli 2018

Marjan van der Haar aangesteld als nieuwe zakelijk directeur IFFR

Vanaf oktober 2018 voert zij samen met festivaldirecteur Bero Beyer de leiding

De raad van toezicht van International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Marjan van der Haar benoemd tot nieuwe zakelijk directeur van het festival per 1 oktober 2018. Van der Haar is een ervaren professional uit de filmindustrie en was zakelijk directeur van Film Producers Netherlands (FPN) van 2010 tot 2018. Naast festivaldirecteur Bero Beyer neemt Van der Haar de dagelijkse leiding van IFFR op zich. De zakelijk directeur is onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, communicatie en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving.

Van der Haar: “Mijn link met IFFR gaat ver terug. Ik herinner me nog goed hoe ik als vrijwilliger het laatste festival onder leiding van Hubert Bals meemaakte. Dat zinderende avontuur was de aanzet tot mijn verdere carrière in de filmindustrie. Ik heb sindsdien altijd gevochten voor de bijzondere en uitdagende films waar IFFR om bekendstaat – als programmacoördinator op IFFR, in de wereld van filmsales en in mijn rol als vertegenwoordiger van Nederlandse producenten bij FPN. Het is een eer en een uitdaging om nu naar IFFR terug te keren: een internationaal vermaard festival dat tegelijkertijd diep geworteld is in het bruisende Rotterdam, zowel qua publiek als door lokale samenwerkingen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team de positie van het festival nog verder te versterken in aanloop naar de vijftigste jubileumeditie.”

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht: “Marjan brengt veel met zich mee. Haar ruime ervaring in de filmindustrie en haar uitgebreide netwerk zullen van grote waarde zijn voor IFFR. Maar haar open persoonlijkheid is even belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat ze goed zal passen in het IFFR-team en als één helft van het directionele duo.”

Festivaldirecteur Bero Beyer: “Marjan is een aanwinst voor het festival! Ik ken haar al tijden als ambitieuze filmprofessional met een hart voor ons soort cinema. Samen gaan we doorwerken aan wat het festival altijd al doet: uitdagende films een platform bieden, innovatie promoten en nieuwe manieren van distributie aanjagen.” 

Beyer voegt toe: “De vijftigste editie van IFFR komt eraan. Ik kijk ernaar uit om met Marjan toe te werken naar de doelen die we hebben gesteld voor onze jubileumeditie en door te bouwen op de avontuurlijke uitbreidingen die we afgelopen edities hebben bewerkstelligd.”

IFFR managing director Marjan van der Haar.jpg
  • jpg

Over Marjan van der Haar

Na haar studie theaterwetenschappen, film en televisie en cultureel management in Utrecht, begon Marjan van der Haar in 1991 haar carrière bij de programma-afdeling van IFFR. Daar coördineerde ze het selecteren van films en was ze verantwoordelijk voor het programmabudget en de logistieke planning.

In 1995 vertrok Van der Haar bij IFFR om te gaan werken in filmsales – eerst als sales executive bij Fortissimo Film Sales van 1995 tot 1999 en daarna als algemeen directeur van 2000 tot 2010. Het distributiebedrijf stond bekend om zijn goede smaak in arthouseflms en wereldwijde bereik. Tijdens deze periode was Van der Haar regelmatig als filmprofessional op IFFR’s coproductiemarkt CineMart te vinden.

Van november 2010 tot 2018 diende Van der Haar als zakelijk directeur van Film Producers Netherlands, de belangenvereniging die een dynamische, creatieve en internationaal georiënteerde filmindustrie in Nederland stimuleert. De FPN vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse filmproducenten en bevordert hun kansen wereldwijd, onder meer door middel van samenwerkingen met internationale coproducenten en distributiepartners.

Van der Haar (1964) heeft twee zonen en woont in Amsterdam.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL