180127-059-IFFR-JeroenMooijman.JPG
  • JPG
180127-059-IFFR-JeroenMooijman.JPG

Jazzlegende Milford Graves op IFFR 2018

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 24 mei 2018

Filmmuziek krijgt eigen plek op IFFR

Ambitieuze samenwerking IFFR en Buma Cultuur

International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat vanaf zijn 48ste editie in 2019 een nieuwe samenwerking aan met Buma Cultuur. Tijdens IFFR 2019 draagt Buma Cultuur bij aan muziekgerelateerde evenementen en organiseert het festival tijdens IFFR PRO Days een dag rond filmmuziek waar componisten en filmmakers worden samengebracht. Componist Cliff Martinez (Drive, Spring Breakers) is een van de bevestigde sprekers.

Zakelijk directeur IFFR Janneke Staarink: “Na een succesvolle eerste samenwerking tijdens afgelopen festivaleditie, worden IFFR en Buma Cultuur nu echt partners. We willen samen investeren in het bijeenbrengen van filmcomponisten en de filmindustrie om daarmee internationale coproductie verder te versterken. Zo geven we (film)muziek een nog prominentere plek op ons festival.” 

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: “Het doel van Buma Cultuur is het promoten van de muziek gemaakt door Nederlandse componisten en tekstschrijvers. En daarbij zoeken we altijd naar de beste plekken: platforms waar de leden van Buma makkelijk toegang krijgen tot potentiële afnemers van hun muziek. Wat betreft filmmuziek en een internationaal relevant netwerk is IFFR daarvoor verreweg het kansrijkste evenement.”

Photo by Ricardo DeAratanha-Los Angeles Times-Contour by Getty Images square.jpg
  • jpg

Cliff Martinez

Op de speciale filmmuziekdag tijdens IFFR PRO Days 2019 zal onder anderen Cliff Martinez als spreker aanwezig zijn. Martinez componeert al twintig jaar muziek voor films als Drive (Nicolas Winding Refn, 2011) en Spring Breakers (Harmony Korine, 2012) en is voormalig drummer van de Red Hot Chili Peppers.

IFFR heeft zich in de loop der jaren neergezet als festival dat zijn filmprogramma graag combineert met een uitdagend muziekprogramma. Voorbeelden hiervan zijn de programmaonderdelen Scopitone (muziekdocumentaires met aansluitend livemuziek), sound//vision (visuele kunst met livemuziek) en EarWORM (een samenwerking met WORM tijdens IFFR 2018: drie documentaires rond de thema’s doom metal, elektronische muziek en punk met aansluitend livemuziek). Ook organiseerde IFFR in 2018 een liveoptreden van jazzlegende Milford Graves en een speciale vertoning van Paul Thomas Andersons Phantom Thread met livemuziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Over Buma Cultuur

Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma en ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Een van de evenementen van Buma Cultuur is Buma Music in Motion, de jaarlijkse conferentie over het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame.

Contact details

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive International Film Festival Rotterdam news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually