afdelingbeeld.nl_NS IFFR Train Experience_25012017_03.jpg
  • jpg

IFFR Train Experience

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 17 januari 2018

IFFR begint al in de trein 

Korte films op je telefoon of tablet bij NS

Van 24 januari tot en met 4 februari vindt de 47ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Door een uitgebreide samenwerking met NS kunnen treinreizigers onderweg naar het festival gratis korte IFFR-films bekijken op hun telefoon of tablet. Reizigers verruilen het gebruikelijke koeien- en schapenlandschap voor een wereld van onafhankelijke cinema.

De streamingdienst is een aanvulling op de samenwerking die NS vorig jaar aanging met IFFR. Toen werd een coupé omgebouwd tot treinbioscoop, waarmee de festivalbelevenis al in de trein op weg naar IFFR startte. Onderzoek naar de klanttevredenheid, uitgevoerd door onderzoeksbureau Meet4research, liet zien dat 95 procent van de reizigers het initiatief van IFFR en NS hoog waardeerde. De treinbioscoop werd eerder dit jaar ook al genomineerd voor de Blije Reizigers Prijs van Railforum.

 

Dit jaar intensiveren IFFR en NS hun samenwerking. De treinbioscoop keert terug, maar nu is ook in de rest van de trein een speciale selectie korte IFFR-films via laptop, tablet of smartphone te bekijken. Zo maken IFFR en NS met een speciaal geselecteerd kortefilmaanbod de treinreis nog aangenamer. 

Tussen het treinaanbod van het komende festival zit bijvoorbeeld de korte film Chlorophyl (2011) van de Amerikaanse filmmaker Barry Jenkins (Moonlight). De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw die worstelt met haar identiteit en mislukte relatie, weerspiegeld in de stad Miami. 

afdelingbeeld.nl_NS IFFR Train Experience_25012017_10.jpg
  • jpg

Treinreizigers genieten van de IFFR Train Experience

Zakelijk directeur van IFFR Janneke Staarink: “Met deze unieke samenwerking kunnen we een nog groter publiek voor onafhankelijke internationale film enthousiasmeren. We hopen dit in de toekomst door te zetten.” Directeur Commercie & Ontwikkeling NS Tjalling Smit vult aan: “Reistijd is eigen tijd. Onderweg naar het filmfestival kom je via je mobiel of tablet al helemaal in IFFR-sferen. De ideale opwarmer voor een mooie filmdag.”  

Tijdens het festival rijdt de IFFR-trein van Amsterdam, Utrecht en Eindhoven naar internationalefilmhoofdstad Rotterdam.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL