1.jpg
  • jpg

FENIX van Shariff Korver

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 10 januari 2018

Nederlandse serie FENIX van Shariff Korver in première op IFFR

Ook Britse miniserie Born to Kill op IFFR 2018

International Film Festival Rotterdam (IFFR) vertoont naast films van alle lengtes ook series. Op vrijdag 26 januari presenteert het festival de première van de Nederlandse serie FENIX van Shariff Korver in een vertoning van de eerste drie afleveringen, een stijlvol en somber misdaaddrama met onder anderen

Rifka Lodeizen en Teun Luijkx. IFFR 2018 vertoont ook de eerste twee afleveringen van de aangrijpende Britse miniserie Born to Kill van Bruce Goodison.

FENIX

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen.

IFFR-programmeur Léo Soesanto: “FENIX is met een enorm cinematografisch gevoel gemaakt en is als serie zeer onderscheidend. Shariff Korver is een groot talent en verdient met deze serie een plek op ons festival.”

Shariff Korvers debuutfilm Infiltrant (2014) ging in wereldpremière in Toronto, werd geselecteerd op vele internationale filmfestivals en won Beste Film en Beste Regisseur op het First Time Fest in New York. Hij werkte daarna voor Nederlandse televisieseries als PenozaZwarte Tulp en KlemFENIX is geproduceerd door Lemming Film en KPN. 

Op zaterdag 3 februari is in LantarenVenster het gehele eerste seizoen van FENIX (acht afleveringen) in een marathonvertoning te zien.

Capture.PNG
  • PNG
Capture.PNG

Boven FENIX van Shariff Korver, onder Born to Kill van Bruce Goodison

Born to Kill

IFFR vertoont ook de eerste twee afleveringen van de Britse miniserie Born to Kill van Bruce Goodison, over de charmante, ‘gewone’ puber Sam die heimelijk moordneigingen koestert. Deze beklemmende serie haakt in op het eeuwige nature/nurture-vraagstuk. Is Sam in wezen boosaardig of slechts het product van een getroebleerde opvoeding, waarop de flashbacks lijken te duiden?

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL