vlcsnap-2014-06-03-19h46m49s151.png
  • png

Blue and Red door Zhou Tao

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 22 december 2017

Zhou Tao Short Profile

Naast zijn nieuwste werk The Worldly Cave (2017) dat is geselecteerd voor de Ammodo Tiger Short Competition, toont IFFR een overzicht van het videowerk van de Chinese kunstenaar Zhou Tao in een Short Profile binnen Deep Focus Short. Meerdere van zijn werken worden voor het eerst buiten de galerie vertoond.

De werken zijn gemaakt binnen een tijdsspanne van tien jaar en tonen Zhou’s obsessie met de stille krachten van tijd en ruimte. De mensen in zijn werk vallen in het niet tegenover de immense schaal van de ruimtes waarin ze zich begeven en het onverstoorbare tikken der tijd. De onverschilligheid van tijd en ruimte ten opzichte van de menselijke beleving wordt belichaamd door de natuurlijke en door mensenhanden gevormde omgevingen die als stille getuigen in zijn werk figureren, vaak gebaden in de neonkleuren van kunstlicht dat de stad uit straalt.

Zhou woont en werkt in Guangzhou, maar heeft als artist in residence in Parijs, Bangkok en New York gewoond waar hij meerdere van zijn werken schoot. Zijn serene shots brengen de kijker voorbij een alledaagse beleving van tijd en maken van het simpele adagium ‘neem de tijd’ een radicale geste. Na zijn recente tentoonstellingen in het Guggenheim en op de Biënnale van Venetië weten we wel hoe laat het is: hoog tijd om ons te verliezen in de tijdservaring zoals Zhou Tao die illustreert.

Short Profile Zhou Tao

1234, Zhou Tao, 2008, China

After Reality, Zhou Tao, 2013, China

Blue and Red, Zhou Tao, 2014, China

Chicken Speak to Duck, Pig Speak to Dog, Zhou Tao, 2004, China

Time in New York, Zhou Tao, 2009, China

The Worldly Cave, Zhou Tao, 2017, China, Europese première (festival)

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL