3b9f22e9-9ef5-43ca-a6e8-31fc62cc39a4.jpg
  • jpg

Phantom Thread by Paul Thomas Anderson

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 21 december 2017

Paul Thomas Andersons Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

Samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread. De filmmuziek van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood wordt op 2 februari 2018 live gespeeld in de Doelen met extra muzikanten van het London Contemporary Orchestra. Paul Thomas Anderson is aanwezig bij de bijzondere vertoning.

Phantom Thread speelt in het Londen van de jaren vijftig en draait om de gevierde kleermaker Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) wiens obsessieve professionaliteit omver wordt gegooid wanneer hij de sterke Alma (Vicky Krieps) ontmoet. The Guardian noemde de film “heerlijk in zijn vreemdheid, zijn felheid, zijn absurditeit en zijn superieure elegantie”.

Het London Contemporary Orchestra (LCO) nam de filmmuziek op en voor de gelegenheid nodigt het Rotterdams Philharmonisch Orkest een aantal belangrijke leden van het LCO uit in Rotterdam, onder wie dirigent Robert Ames. Het evenement vindt plaats in de grote zaal van de Doelen: partner van IFFR sinds 2001 en dé ontmoetingsplek van het festival.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert in 2018 zijn honderdjarig jubileum. Door de jaren heen groeide het uit tot een internationaal gevierd orkest dat bekendstaat om zijn innovatieve publieksbenadering. De samenwerking met IFFR is niet geheel nieuw; in 1988 speelde het orkest de muziek van Buster Keatons The General op de laatste dag van het festival.

Capture.PNG
  • PNG
Capture.PNG

Regisseur Paul Thomas Anderson

Phantom Thread is Andersons tweede samenwerking met Day-Lewis, na There Will Be Blood in 2007. Het is de eerste rol van de acteur in bijna vijf jaar en gelijk zijn laatste, zo gaf hij aan. Anderson, een van de origineelste Amerikaanse filmmakers van de laatste twintig jaar, kwam in 2003 al naar Rotterdam om zijn Punch-Drunk Love te presenteren. IFFR vertoonde ook zijn films The Master,Inherent Vice en zijn eerdere samenwerking met Jonny Greenwood, Junun.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “Er is niets zo magisch als zo’n langverwachte film zien met livemuziek van zo’n toonaangevend orkest – helemaal in de indrukwekkende grote zaal van de Doelen.”

Kaarten voor dit evenement zijn hier verkrijgbaar.

Universal Pictures International brengt Phantom Thread vanaf 1 maart in Nederlandse filmtheaters, en vanaf 1 februari in andere delen van Europa.

Over Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is een modern orkest met diepe wortels in klassieke muziektradities. Als een van Europa’s vooraanstaande symfonieorkesten staat het wereldwijd bekend om de intense energie van zijn concerten, zijn succesvolle opnames en zijn innovatieve publieksbenadering. Het orkest is ook bekend om zijn ‘movies in concert’-serie in de Doelen. Met optredens van de Rotterdamse podia tot de internationale concertzalen trekt het jaarlijks 150.000 tot 200.000 bezoekers.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL