Totes Adorbs  Hurricane.jpg
  • jpg

Totes Adorbs  Hurricane door Miss Revolutionary Idol Berserker

47ste International Film Festival

Rotterdam24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 19 december 2017

Duizelingwekkende wereldpremière Japans popcultuurspektakel op IFFR 2018

Uitbundige mash-ups in themaprogramma Maximum Overdrive

Maximalisme tot de max!!!!!!!!!!!!!!!! International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de eerste line-up van Maximum Overdrive, het themaprogramma dat de wedergeboorte viert van de waanzinnige jarennegentigstijl in de hedendaagse explosie van popculturele mash-ups. Het programma is een mix van nieuwe speelfilms, korte films, performances, installaties en alles daartussenin. Met de wereldpremière van de overdonderende performance Totes Adorbs  Hurricane van de Japanse groep Miss Revolutionary Idol Berserker.

De groep is opgericht door voormalig underground popidool Toco Nikaido. Totes Adorbs  Hurricane is zowel een eerbetoon aan als kritiek op de obsessieve wereld van J-pop, waarin geflipte fans hun helden schaamteloos verafgoden. Twintig performers zingen en dansen met een nooit aflatende intensiteit en leveren veertig minuten aan bombastische, perfect gechoreografeerde popculturele chaos – een met confetti doordrenkte storm die de grens tussen spelers en publiek overschrijdt.In Maximum Overdrive beleven uiteraard ook films hun wereldpremière. Zoals het Canadese The Goose van Mike Maryniuk, een psychedelische trip van een volwassen kind op zoek naar zijn stem, en de middellange Zweedse film Swedish Candy, Some Violence and a Bit of Cat van Ester Martin Bergsmark. De regisseur maakte een existentiële sugar shock die je meeneemt op een achtbaanrit die schommelt tussen wreed geweld en extreme schattigheid.

Maximum Overdrive in tekst.PNG
  • PNG
Maximum Overdrive in tekst.PNG

Kloksgewijs: Night Is Short, Walk On Girl; The Goose; The Eyeslicer; Snowy Bing Bongs across the North Star Combar Zone

IFFR vertoont eenmalig de marathon van The Eyeslicer in de bioscoop, een onafhankelijke serie die de nieuwste generatie alternatieve Amerikaanse filmmakers samenbrengt. Tien afleveringen van een uur vormen als caleidoscopische mixtapes een vloeibaar, ononderbroken geheel. In Het Nieuwe Instituut is iedereen het hele festival welkom in een speciale nineties hangout. In een met graffiti bekladde ruimte zak je weg in zitzakken, struikel je over bordspellen en videobanden, en kun je je de hele dag onderdompelen in de installatieversie van The Eyeslicer. Op 1 februari 2018 wordt een speciale editie van Thursday Night Live! in Maximum Overdrive-stijl georganiseerd in samenwerking met Het Nieuwe Instituut en het HipHopHuis. 

Er zijn meer hectische vreemde eenden binnen Maximum Overdrive. De middellange film Snowy Bing Bongs Across the North Star Combat Zone van Rachel Wolther en Alex H. Fischer is een deel psychotropisch performancespektakel en een deel absurdistische sketchshow, Team Hurricane van de Deense filmmaker Annika Berg is een punk-chick flick over radicale meiden in een normale wereld, en Night Is Short, Walk On Girl van de Japanse filmmaker Yuasa Masaaki is een hallucinatoire anime-zoektocht naar een zeer gekoesterd boek.

Totes Adorbs  Hurricane is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Partners en Gemeente Rotterdam. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meer van het Maximum Overdrive-programma wordt begin januari bekendgemaakt.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL