Windspiel_Film Still 1.jpg
  • jpg

Windspiel van Peyman Ghalambor

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 14 december 2017

De vele talenten van

Bright Future

 

Wereldpremières in IFFR’s programma voor spraakmakende nieuwe filmmakers

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de eerste titels van het programma Bright Future, thuisbasis voor aanstormende filmmakers met een unieke stijl en visie. De selectie bevat nieuwe films van dé spraakmakende talenten van het jaar. Ook zijn de eerste titels bekend die meedingen naar de Bright Future Award, de prijs voor filmdebuten die hun internationale of wereldpremière beleven.

Tussen de films die voor de Bright Future Award in aanmerking komen, zitten nu al drie wereldpremières. The Return van Malene Choi Jensen vertelt het verhaal van twee door Deense ouders geadopteerde Koreanen die hun geboorteland bezoeken. De film is deels gebaseerd op de ervaringen van de filmmaker zelf. Windspiel van filmmaker Peyman Ghalambor gaat over een dertienjarig kind dat wegloopt uit een tehuis in Brandenburg. In My Friend the Polish Girl schotelen Ewa Banaszkiewicz en Mateusz Dymek ons een fascinerende cultuurbotsing voor tussen een beginnende Amerikaanse filmmaker in Londen en een Poolse actrice.

Uit buurland België heeft IFFR twee totaal verschillende, maar veelbelovende filmdebuten geselecteerd: het eerder bekendgemaakte La fleurière van Ruben Desiere en de internationale première van Christina Vandekerckhoves documentaire Rabot, een verhaal van een socialehuurwoontoren dat op het punt staat gesloopt te worden, en verrassende winnaar van de publieksprijs opFilm Fest Gent.

De winnaar van de Bright Future Award wordt gekozen door een driekoppige professionele jury en ontvangt €10.000 voor de ontwikkeling van een volgende film.

PB BF tekst.PNG
  • PNG
PB BF tekst.PNG

The Nothing Factory van Pedro Pinho (links), Cocote van Nelson Carlo De Los Santos Arias (rechts)

Bright Future Main Programme bevat ook opzienbarende nieuwe films die niet in competitie zijn. De wereldpremières van het scherpzinnige Ordinary Time van de Portugese Susana Nobre neemt het kalme ritme van het dagelijks leven onder de loep, en van Azougue Nazaré van Tiago Melo duikt in een mysterieus en kleurrijk suikerrietuniversum van het Braziliaanse platteland.

De Bright Future-selectie vertoont ook gevierde films zoals The Nothing Factoryvan Pedro Pinho, Soldiers. Story from Ferentari van Ivana Mladenovic, Drift van Helena Wittmann en Cocote van Nelson Carlo De Los Santos Arias.

Voor een overzicht van alle Bright Future-selecties tot nu toe, klik hier.De volledige selectie wordt begin januari bekendgemaakt.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL