gasten_2.jpeg
  • jpeg

Gangway to a Future van René Hazekamp

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 12 december 2017

Klinkende premières in IFFR’s Voices-sectie

Wereldpremière Gangway to a Future van René Hazekamp

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert twaalf nieuwe films voor de sectie Voices, waarin filmmakers met zelfverzekerde stemmen grote thema’s aansnijden. Onder de titels bevindt zich de wereldpremière van Gangway to a Future van René Hazekamp (De onplaatsbaren, CircusTime), over een Rotterdamse trawler die op de Middellandse Zee het bootvluchtelingendrama aanpakt.

Andere hoogtepunten zijn de wereldpremière van Anna’s War van de Russische filmmaker Aleksei Fedortsjenko (Silent Souls, Angels of Revolution) en de internationale premières van de in Toscane gefilmde documentaire Lorello e Brunello van de beroemde filmmonteur Jacopo Quadri, A Tiger in Winter van Lee Kwangkuk (Romance Joe) en Fátima van filmmaker João Canijo (Tres menos eu). Ook bevat Voices de existentiële yakuza-film Outrage Coda van de legendarische Japanse filmmaker Kitano Takeshi (Sonatine, Hana-bi), het langverwachte Western van Valeska Grisebach en Birds Are Singing in Kigali door de Poolse Joanna Kos-Krauze en haar echtgenoot Krzysztof Krauze, die tijdens de opnameperiode overleed.

VOICES PB NL TEKST 1.PNG
  • PNG
VOICES PB NL TEKST 1.PNG

Kloksgewijs: A Tiger in Winter; Fátima; Birds Are Singing in Kigali; Outrage Coda

Azië is sterk vertegenwoordigd in de Voices-sectie. Naast Outrage Coda en A Tiger in Winter vertoont IFFR 2018 ook de internationale première van The Hungry Lion van de Japanse filmmaker Ogata Takaomi en de Europese premières van de Taiwanese film The Bold, the Corrupt and the Beautiful van Yang Ya-Che en het al eerder bekendgemaakte Silent Mist van de Chinese filmmaker Zhang Miaoyan.

IFFR 2018 vertoont daarnaast de internationale premières van Have You Seen the Listers? van Eddie Martin en Latifa, le coeur au combat van Olivier Peyon en Cyril Brody, en de Europese première van Loveling van Gustavo Pizzi. Die laatste film werd in 2014 nog geselecteerd voor IFFR’s CineMart en recent aangekocht door New Europe om wereldwijd in de bioscoop uit te brengen. Tot slot bevat Voices de film Pororoca van Constantin Popescu, die we al eerder bekendmaakten.

Meer titels binnen de Voices-sectie van IFFR 2018 worden begin januari bekendgemaakt.

VOICES PB NL TEKST 2.PNG
  • PNG
VOICES PB NL TEKST 2.PNG

Kloksgewijs: The Hungry Lion; The Bold, the Corrupt and the Beautiful; Loveling; Have You Seen the Listers?

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL