9d0e4394-b97a-47fc-8200-e5956b9bd2ad.jpg
  • jpg

The Ballad of Shirley Collins, van Rob Curry en Tim Plester

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 6 december 2017

Eerste Scopitone-titels bevestigd

Het gratis toegankelijke Scopitone-programma vertoont acht documentaires die muziek als sociale beweging beschouwen. In een levendige huiskamersfeer met gesprekken, muziekoptredens en een open bar tijdens de voorstelling verkennen bezoekers en experts samen de maatschappelijke facetten van muziek. Van vrijdag 26 januari tot en met vrijdag 2 februari 2018.

Onder de bevestigde titels zitten parels uit alle hoeken van de (muziek)wereld. De internationale première van The Ballad of Shirley Collins van Rob Curry en Tim Plester volgt de iconische Britse folkzangeres Shirley Collins terwijl ze op hoge leeftijd haar verloren stem terug probeert te vinden. Bruk Out! A Dance Hall Queen Documentary van Cori McKenna geeft een rauwe en energieke kijk in de levens van zes sterke vrouwen die ernaar streven Dance Hall Queen te worden.

The Groove is Not Trivial van Tommie Smith is een verhaal van culturele renaissance waarin meesterviolist Alasdair Fraser zijn Schotse muzikale wortels volgt. En Olancho van Theodore Griswold en Christopher Valdes toont de levensgevaarlijke wereld van narco-muziek in Honduras. Als bands zoals Los Plebes de Olancho voor het ene drugskartel spelen, worden ze bedreigd door het andere. Bandlid Manuel Chirinos voelde zich genoodzaakt zijn vaderland te ontvluchten en vertelt zijn verhaal.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL