IFFR Live Header NL.PNG
  • PNG
IFFR Live Header NL.PNG

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 7 december 2017

IFFR Live brengt festival de wereld over

Vierde editie van IFFR Live met o.a. Europese première La Holandesa van Marleen Jonkman

International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat de planeet over met IFFR Live. Verspreid over drie dagen vertonen meer dan veertig filmtheaters wereldwijd meerdere van de zes IFFR Live-films. Daarmee creëren ze gelijktijdige satellietfestivals waarvandaan bezoekers via social media meedoen aan de interactieve talkshows in Rotterdam, gepresenteerd door Winfried Baijens. Simultaan aan de festivalvertoning worden de films tijdelijk beschikbaar gemaakt als Premium VOD op diverse VOD-platforms, zodat iedereen, waar ook ter wereld, van de IFFR-sfeer kan proeven. 

Drie van de zes titels zijn inmiddels bevestigd. IFFR Live presenteert de Europese première van La Holandesa, een roadmovie door Chili van Marleen Jonkman waarin Rifka Lodeizen een vrouw speelt wier kinderwens niet in vervulling gaat. Pin Cushion, het filmdebuut van Deborah Haywood, is een gotisch vrouwensprookje dat zich afspeelt in een moderne Britse arbeiderswijk, met in de hoofdrollen Joanna Scanlan en Lily Newmark. En Lisa Brühlmanns prijswinnende speelfilmdebuut Blue My Mind gaat over een vijftienjarig meisje dat verhuist en in haar nieuwe woonplaats een wild tienerbestaan leidt, vol drugs en seks, totdat haar lichaam vreemde veranderingen ondergaat.

IFFR Live tekst NL.PNG
  • PNG
IFFR Live tekst NL.PNG

Dit jaar tonen de deelnemende filmtheaters niet één, maar vier of meer van de zes IFFR Live-titels, in lijn met de internationale distributiestrategieën. Daarnaast stimuleert IFFR de theaters om zelf lokale randprogrammering te organiseren, zodat over de hele wereld IFFR-satellietfestivals ontstaan.

IFFR Live is een van de manieren waarop IFFR nieuwe distributiemodellen bevordert. In hetzelfde kader organiseert het festival in 2018 de eerste editie van het tweedaagse distributiesymposium Reality Check. Beide initiatieven worden financieel ondersteund door het Creative Europe-programma van de Europese Unie. Voor tot nu toe bevestigde titels werkt IFFR Live samen met de sales agents Be For Films, Visit Films en Stray Dogs, en met de VOD-platforms Filmin, Festival Scope en UniversCiné.

IFFR Live tekst 2 NL.PNG
  • PNG
IFFR Live tekst 2 NL.PNG

De vierde editie van IFFR Live vindt plaats van vrijdag 26 januari tot en met zondag 28 januari en bevat de volgende films:

vrijdag 26 januari 2018 – 17:00 CET: Pin Cushion

In aanwezigheid van filmmaker Deborah Haywood en actrices Joanna Scanlan en Lily Newmark

vrijdag 26 januari 2018 – 21:00 CET: La Holandesa

In aanwezigheid van filmmaker Marleen Jonkman en actrice Rifka Lodeizen

zaterdag 27 januari 2018 – 16:00 CET: Wordt nog bekendgemaakt

zaterdag 27 januari 2018 – 20:00 CET: Blue My Mind

In aanwezigheid van filmmaker Lisa Brühlmann en actrices Luna Wedler en Zoë Pastelle Holthuizen

zondag 28 januari 2018 – 15:00 CET: Wordt nog bekendgemaakt

zondag 28 januari 2018 – 19:00 CET: Wordt nog bekendgemaakt

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL