The-Florida-Project_st_2_jpg_sd-high_Photo-by-Marc-Schmidt.jpg
  • jpg

The Florida Project

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 26 oktober 2017

IFFR maakt eerste filmtitels voor 47ste editie bekend

De eerste vijftien films van International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2018 zijn bekend. Op de 47ste editie zijn onder meer Sean Baker's The Florida Project en Guillermo del Toro’s The Shape of Water te zien. De filmselectie bevat verder werk van onder andere Wang Bing, Constantin Popescu en Alexei Fedorchenko. Het filmfestival vindt plaats van 24 januari tot 4 februari 2018 in Rotterdam.  

IFFR viert filmkunst met honderden films uit alle hoeken van de wereld. Ook dit jaar is het programma verdeeld in vier secties, elk met zijn eigen onderscheidende karakter: Bright Future (met daarin ook de Hivos Tiger Competition en de Tiger Competition for Short Films), Voices, Deep Focus en Perspectives. Ook de korte film is in al deze programmasecties sterk vertegenwoordigd.

De films in deze eerste selectie van IFFR bekrachtigen de verbeelding, relevantie en vitaliteit van de onafhankelijke auteur cinema. Filmmakers van over de hele wereld verrassen ons met hun uitgesproken en eigenzinnige blik en de wijze waarop ze inhoud en cinematografische vorm weten te verbinden. Bero Beyer, festivaldirecteur

Tussen de eerste filmtitels die het festival bekend maakt, bevinden zich de internationale premières van La fleurière van de Belgische filmmaker Ruben Desière, en The Bottomless Bag van Rustam Khamdamov uit Rusland. Andere hoogtepunten zijn Wang Bings met een Gouden Luipaard bekroonde film Mrs. FangLes garçons sauvages van de Franse filmmaker Bertrand Mandico, Zhang Miaoyans Silent Mist, en de wereldpremière van het korte filmproject with history in a room filled with people with funny names 4 van Korakrit Arunanondchai.

De diversiteit van deze titels, en van de films die de komende weken bekend zullen worden gemaakt, dagen ons uit en verbreden onze blik op de wereld. Bero Beyer, festivaldirecteur
Capture 2.PNG
  • PNG
Capture 2.PNG

De eerste vijftien films die bevestigd zijn voor de 47ste editie van IFFR zijn, per programmasectie:

BRIGHT FUTURE

Bright Future presenteert jong, aanstormend talent met een unieke stijl en visie, dat met eigenzinnig en gedurfd werk het cinematografische landschap verrijkt. Vaak maken de filmmakers in deze sectie hun debuut op het internationale filmpodium.

La fleurière, Ruben Desière, België/Slowakije, internationale première  

Les garçons sauvages, Bertrand Mandico, Frankrijk  

All You Can Eat Buddha, Ian Lagarde, Canada, Europese première

VOICES

Voor de sectie Voices selecteert IFFR films die zich onderscheiden door hun uitgesproken kijk op de wereld waarin we leven, verteld door veelal ervaren filmmakers met een zelfverzekerde stem.

Anna's War, Alexei Fedorchenko, Rusland, Europese première  

Pororoca, Constantin Popescu, Roemenië/Frankrijk

Silent Mist, Zhang Miaoyan, China/Frankrijk, Europese première

VOICES/Limelight

Hoogtepunten en prijswinnaars van internationale filmfestivals, en andere verwachte publiekslievelingen met een aanstaande Nederlandse release.

The Florida Project, Sean Baker, VS, NL distributie: September Film

The Shape of Water, Guillermo del Toro, VS, NL distributie: Warner Bros.

DEEP FOCUS

Deze sectie stelt scherp op de cinema zelf, in al haar diversiteit, via retrospectieven, masterclasses, compilaties en tal van andere verschijningsvormen. Deep Focus biedt ruimte voor verdieping en viert filmkunst in de volle breedte.

The Bottomless Bag, Rustam Khamdamov, Rusland, internationale première

Mrs. Fang, Wang Bing, Hongkong/Frankrijk/Duitsland

Marquis de Wavrin, du manoir à la jungle, Grace Winter, Luc Plantier, België

SHORT FILM

IFFR’s kortefilmselectie is wereldwijd een van de grootste en belangrijkste platforms voor korte films. De selectie loopt door het gehele programma van IFFR heen, gebundeld in verzamelprogramma’s, maar ook als onderdeel van performances of installaties.

Glimpse, Artur Zmijewski, Polen/Duitsland

I Have Nothing to Say, Ying Liang, Taiwan/Hongkong

with history in a room filled with people with funny names 4, Korakrit Arunanondchai, VS/Thailand/Zuid-Afrika/GB, wereldpremière

MID-LENGTH

Niet kort, niet lang, maar precies ertussenin. IFFR zet de middellange film in de schijnwerpers.

The Worldly Cave, Zhou Tao, China, Europese première

Contact details

Receive International Film Festival Rotterdam news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually