Mash-up.jpg
  • jpg

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 05 oktober 2017

IFFR & Kunsthal Rotterdam presenteren:MASH-UP! 2017

Op vrijdagavond 3 november zetten International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Kunsthal Rotterdam voor de vierde keer kunst en film in de spotlight met MASH-UP! Deze editie betekent dat de vertoning van Gouden Palmwinnaar The Square van Ruben Ӧstlund, nachtelijke toegang tot de overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Paul Delvaux en een spetterend feest waar het 25-jarig jubileum van de Kunsthal wordt gevierd. 

Film: The Square

De avond gaat van start met de voorpremière van The Square van Ruben Östlund, dit jaar winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes. In deze satirische dramafilm ontspoort het leven van kunstcurator Christian (Claes Bang) volledig na een pr-stunt voor de nieuwe expositie The Square. De gerespecteerde curator huurt een edgy pr-bureau in om meer bezoekers naar zijn museum te trekken, maar de ludieke actie loopt al snel volledig uit de hand. Filmmaker Ӧstlund legt in zijn nieuwe film, net als in zijn vorige hit Turist (IFFR 2015), het menselijk onvermogen bloot en onderzoekt daarbij de grenzen van vrijheid van meningsuiting en politieke correctheid. In deze bijtende satire op de kunstwereld worden surrealisme en harde humor door de filmmaker opnieuw ingezet.

The Square.PNG
  • PNG
The Square.PNG

Tentoonstelling Paul Delvaux. Meester van de droom

Na de film krijgen bezoekers van MASH-UP! exclusieve toegang tot de grote overzichtstentoonstelling Paul Delvaux. Meester van de droom. De Belgische kunstenaar Paul Delvaux (1897-1994) staat bekend om zijn mysterieuze, dromerige beeldtaal waarin elementen uit verschillende kunststromingen zoals expressionisme, surrealisme en symbolisme zijn verenigd. In de raadselachtige wereld die hij met zijn schilderijen creëert, staan thema’s als het vrouwelijk lichaam en eenzaamheid centraal. Als één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis wordt Delvaux beschouwd als groot surrealist, maar zelf wenste de kunstenaar niet in een hokje te worden gestopt.

Delveaux.jpg
  • jpg

Kattenliefde. Negen levens in de kunst

Als bonus – het is niet voor niets een jubileum! – heeft het publiek na de film tevens toegang tot de tentoonstelling Kattenliefde. Negen levens in de kunst. Deze tentoonstelling laat zien hoe de kat sinds halverwege de negentiende eeuw door kunstenaars is afgebeeld. Wandel door dit bijzondere kattenkabinet en kruip in de huid van je favoriete kat tijdens een snelcurcus luieren en de miauw-karaoke.

Kattenliefde.jpg
  • jpg

Live muziek en jubileumparty

Tijdens beide exposities kunnen bezoekers genieten van live muziek, midden tussen de kunstwerken. Als toetje is er een groot feest in het Kunsthalcafé en kan er tijdens de MASH-UP! party gedanst worden, alles ter ere van het 25-jarig jubileum.

_____________________________________

Programma

Datum: vrijdag 3 november 2017

Locatie: Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, Rotterdam

19:00 - Inloop 

19:30 - Welkom en voorpremière The Square van Ruben Ӧstlund

22:00 - Tentoonstellingen: Paul Delvaux. Meester van de droomen Kattenliefde. Negen levens in de kunst (tot 00:00 uur)

22:00 - Feest (tot 02:00)

Tickets

Er zijn tickets verkrijgbaar voor film + tentoonstellingen + feest, óf voor de tentoonstellingen en het feest:

Film + expo + feest: €17,50

Expo + feest: €12,50

Voor meer informatie en tickets: www.kunsthal.nl/tickets en www.IFFR.com

Voor meer informatie over het 25-jarig jubileum van de Kunsthal: www.kunsthal.nl/25

Beelden Paul Delvaux: © Fondation Paul Delvaux, Sint-Idesbald/Belgium, c/o Pictoright Amsterdam 2017.

Contact details

Receive International Film Festival Rotterdam news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually