IFFR KINO.jpg
  • jpg

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 21 september 2017

IFFR en KINO maken zich op voor tweede seizoen.

IFFR KINO is terug! Vanaf 4 oktober vertoont International Film Festival Rotterdam iedere eerste woensdag van de maand wederom haar onovertroffen undergroundhits in het Rotterdamse filmtheater KINO. Bijzondere IFFR-films die het verdienen om nog een keer gezien te worden, van obscuur en surreëel, tot schokkend en origineel. De selectie is tevens een sneak peek voor IFFR 2018.

Woensdag 4 okober

La leggenda di Kaspar Hauser - Davide Manuli, Italië, 2012, 90 min.

Heerlijk vreemde post-western met culticoon Vincent Gallo in een onvergetelijke dubbelrol. Filmmaker Davide Manuli steekt de Duitse vondeling Kaspar Hauser (die uitgroeide tot één van de grootste raadsels van zijn eeuw) in een nieuw jasje: gehuld in trainingspak en met een koptelefoon op laat Manuli hem aanspoelen op een mediterraan strand, waar de plaatselijke gemeenschap hem tot dj-en dwingt. Dit alles begeleid door de stuwende ritmes van de Franse techno- en elektro-muzikant Vitalic.

Woensdag 1 november

Viva - Anna Biller, VS, 2007, 120 min.

Eerbetoon aan de softcore seksfilms van begin jaren zeventig, met een feministische twist. De verveelde huisvrouw Barbi (filmmaker Anna Biller zelf) dompelt zichzelf in het Californië van 1970 onder in de seksuele revolutie. Kitsch, camp, cheesy en over de top: het is allemaal van toepassing op dit verbluffend stijlvaste debuut, waarin alle aspecten van het genre smetteloos zijn doorgevoerd.

  • jpg
  • jpg

La leggenda di Kaspar Hauser (Davide Manuli), Viva (Anna Biller)

Woensdag 6 december

Symbol - Matsumoto Hitoshi, Japan, 2009, 93 min.

Deze surrealistische, uiterst bizarre komedie van de maker van de cultfilm Dainipponjin (Big Man Japan) had waarschijnlijk alleen in Japan gemaakt kunnen worden. Een droevige komiek wordt wakker in een afgesloten witte kamer – of slaapt hij nog? Uit de muur steken engelenpiemels. Wat gebeurt er als je de piemels indrukt? Onderwijl maakt een Mexicaanse worstelaar zich op voor een belangrijke wedstrijd.

Woensdag 3 januari

Gummo - Harmony Korine, VS, 1997, 95 min.

Schokkend, ijzersterk debuut van de toen nog piepjonge filmmaker Harmony Korine. In de nasleep van een verwoestende tornado volgt de film een groepje white trash in een treurig stadje in Ohio. De veertienjarige Solomon en zijn vriendje Tummler doden hun tijd met lijm snuiven en katten vermoorden. De scènes die Harmony Korine toont, schetsen een excentriek en ruw beeld van een verloren generatie.

  • jpg
  • jpg

Symbol (Matsumoto Hitoshi), Gummo (Harmony Korine)

Alle films starten om 19.30 uur (onder voorbehoud). Voor volledige filmbeschrijvingen, interviews, algemene informatie, updates en randprogrammering: IFFR.com/KINO

Contact details

Receive International Film Festival Rotterdam news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually