bea4052c-5a39-4fc1-858e-902fc86c9b48.jpg
  • jpg

6de Curaçao International Film Festival Rotterdam 

5 – 9 april 2017 

PERSBERICHT

Rotterdam, 31 maart 2017 

Curaçao International Film Festival Rotterdam viert zesde editie van 5 t/m 9 april 2017 in Willemstad 

Curaçao Internationaal Film Festival Rotterdam (CIFFR) pakt van 5 t/m 9 april voor de zesde keer uit in Willemstad. CIFFR brengt een interessante mix van lokaal en regionaal talent en hoogtepunten van IFFR 2017. Die worden aangevuld met enkele kersverse titels die furore maakten op andere filmfestivals, zoals Zilveren Beer-winnaar The Other Side of Hope van Aki Kaurismäki, die het festival op 5 april opent.

85ad4231-e4be-4260-9f09-47571dedad89 (1).jpg
  • jpg

The Other Side of Hope

CIFFR

Met recente onafhankelijke speelfilms, documentaires en korte films uit de hele wereld zorgt CIFFR sinds 2012 voor een verbreding van het filmaanbod op Curaçao. Het festival, een initiatief van Fundashon Bon Intenshon en georganiseerd in samenwerking met International Film Festival Rotterdam, wil filmliefhebbers inspireren en jong filmtalent uit de regio vooruit helpen. Voor IFFR is de Curaçaose editie een welkome uitbreiding van de internationale activiteiten waarmee het festival films vertoont en actief ondersteunt.

 

“Wij zijn bijzonder blij voor de zesde keer het festival te realiseren, een feest van cinema en reflectie. CIFFR is een prachtige gelegenheid om de wereld vanuit een ander perspectief te zien dankzij de vele mooie visies die de cinema ons voorschotelt”, aldus festivaldirecteur Bero Beyer. “De combinatie van internationaal toonaangevende films en lokale filmmakers geeft het festival extra glans en diepgang. We zijn verheugd dat CIFFR in haar zesde jaar zo breed wordt gedragen en zo’n groot publiek enthousiast maakt voor uitdagende films.”

Yellow Robin Award Competitie

Voor de vijfde keer op rij presenteert het festival de Yellow Robin Award Competitie. Speelfilms van talentvolle, opkomende filmmakers uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika maken kans op de Yellow Robin Award. De genomineerden zijn Angélica van Marisol Gómez Mouakad (Porto Rico), Bad Lucky Goat van Samir Oliveros (Colombia), El hombre que cuida van Alejandro Andújar (Dominicaanse Republiek), Keyla van Viviana Gómez Echeverry (Colombia) en Melocotones van Héctor M. Valdez (Dominicaanse republiek). Een internationale jury bepaalt wie de Yellow Robin Award 2017 krijgt. De winnende film verdient daarmee een mooi plekje op IFFR 2018 in het Bright Future-programma én op Morelia International Film Festival in Mexico. Daarnaast is aan de Award een prijs verbonden van 10.000 dollar voor de filmmaker.

  • jpg
  • jpg

Keyla (links), Bad Lucky Goat (rechts)

Caribbean Shorts Competitie

Nieuw deze zesde editie is de Caribbean Shorts Competitie, het resultaat van een samenwerking die het festival in 2016 startte met zes filmfestivals uit de regio: Cuba, Dominicaanse Republiek, Guadeloupe, Martinique, Mexico en Trinidad & Tobago. De festivals wisselen internationale professionals uit en organiseren workshops en competities om kennis en ervaring te delen. Voor de eerste editie van de Caribbean Shorts Competitie leverden alle zes festivals een film aan. De winnende korte film wordt vertoond op al deze festivals.

Hoogtepunten IFFR en meer

CIFFR biedt nog veel meer naast de competities: het themaprogramma Poetry in Motion, een reeks muziekdocumentaires onder de noemer Music Calls, een uitgebreid educatieprogramma, speciale filmvertoningen in buurthuizen en zo’n twintig hoogtepunten van IFFR 2017. Publieksfavoriet Moonlight van Barry Jenkins bijvoorbeeld, maar ook films als Jackie van Pablo Larraín, en Paterson van Jim Jarmusch.

  • jpg
  • jpg

Moonlight (links), Jacky (rechts)

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL