46ste International Film Festival Rotterdam

25 januari - 5 februari 2017

Rotterdam, 12 september 2016

IFFR presenteert versterkt team voor 46ste editie

In de aanloop naar de 46ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteerde festivaldirecteur Bero Beyer afgelopen nacht op het Toronto International Film Festival het hervormde en versterkte IFFR-team. 

Om de ondersteuning aan buitengewoon filmtalent van over de hele wereld te optimaliseren, werkt IFFR aan een herziening van het Hubert Bals Fonds (HBF) en andere marktactiviteiten. Hoofd Industrie Marit van den Elshout leidt de hervorming, naast haar werkzaamheden als manager van IFFR’s coproductiemarkt CineMart. Huidig HBF-manager Iwana Chronis slaat na meer dan zeven jaar Hubert Bals Fonds haar vleugels uit en geeft na het komende festival het stokje door aan Van den Elshout.

Hoofd Programma Chris Schouten breidt haar werkzaamheden uit met het monitoren van de verschillende distributieactiviteiten van IFFR. Programmeur Bianca Taal overziet de talentontwikkelingsprogramma’s, zoals BoostNL, het onlangs geïntroduceerde initiatief van coproductiemarkten CineMart en Holland Film Meeting (HFM), onderdeel van het Nederlands Film Festival. Voormalig Brave Talks-coördinator Müge Demir en Shorts-programmeur Julian Ross versterken het vaste programmeursteam en selecteren voor IFFR films uit de regio Azië.

IFFR verwelkomt ook een aantal nieuwe krachten. Persvoorlichter Jenny Canters, voorheen werkzaam bij distributeur Lumière, neemt de Internationale Pers op zich. Fiscal Peters gaat aan de slag als Hoofd Marketing en Susan Gloudemans, huidig directeur Trustfonds van de Rijksakademie, start in november bij IFFR als Hoofd Ontwikkeling. 

Festivaldirecteur Bero Beyer: “In een snel veranderende markt, waarin het traditionele contact tussen film en publiek wordt uitgedaagd, hebben filmfestivals een steeds belangrijkere rol. Met onze coproductiemarkt CineMart, de financieringsmodellen van het HBF en distributie-initiatieven zoals IFFR Unleashed en IFFR Live neemt het festival een steeds grotere verantwoordelijkheid in de totstandkoming van films wereldwijd. Voor die geïntegreerde aanpak is een doortastend team als dat van ons cruciaal, met onze waardevolle ervaring, onberispelijke en gedurfde smaak en tomeloze energie.”

- Einde persbericht -

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Al vier decennia koestert, ontwikkelt en presenteert IFFR vol trots de auteurscinema door filmmakers te helpen een zo breed mogelijk publiek te bereiken. IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland én een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Het festival biedt een programma van zorgvuldig geselecteerde speelfilms, documentaires, korte films en media-art. IFFR steunt nieuw en avontuurlijk talent met onder andere coproductiemarkt CineMart, het Hubert Bals Fonds, Rotterdam Lab en het onlangs geïntroduceerde BoostNL. 

De 46ste editie van IFFR vindt plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari 2017. De IFFR Pro-dagen worden gehouden van zaterdag 28 januari tot en met vrijdag 3 februari, met van zondag 29 januari tot en met woensdag 1 februari de 34ste editie van coproductiemarkt CineMart. Ga voor meer informatie naar IFFR.com.

IFFR-team aanwezig op TIFF:

Festivaldirecteur Bero Beyer

Hoofd Industrie Marit van den Elshout

Hoofd Programma Chris Schouten

Hoofd Gastenafdeling Mirjam Klootwijk

Programmeurs Bianca Taal, Gerwin Tamsma, Inge de Leeuw en Léo Soesanto

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL