54e36c24-206b-40a4-be01-a4ed407d640b.jpg
  • jpg

46ste International Film Festival Rotterdam

25 januari - 5 februari 2017

Rotterdam, 14 december 2016

Derde editie IFFR Live gaat Europese grens over

IFFR LIVE 2017 brengt cinema vanuit Rotterdam tot in Singapore

Voor de derde keer presenteert International Film Festival Rotterdam (IFFR) de bijzondere bioscoopervaring IFFR Live, waarbij zes films die tijdens de 46ste editie van het festival in première gaan, tegelijkertijd in ruim vijftig filmtheaters elders ter wereld worden vertoond.  Voor het eerst kunnen filmliefhebbers nu ook buiten Europa deelnemen aan het live evenement.

De derde editie van het baanbrekende IFFR Live streamt films en aansluitende events vanuit Rotterdam simultaan naar alle hoeken van de wereld in een grootse filmfestivalvertoning. De kijkers, of ze nu in Nederland, Polen, Spanje of elders ter wereld in het filmtheater zitten, kunnen via social media met de hashtag #livecinema deelnemen aan de Q&A-sessie na afloop van de film, en zo op afstand het Rotterdamse festivalgevoel ervaren. Niet alleen het aantal deelnemende bioscopen is voor de komende editie toegenomen, ook landen buiten de Europese grenzen maken nu live contact met IFFR.

Melissa van der Schoor, head of IFFR Distribution: “IFFR live is misschien wel de grootste simultane filmfestivalvertoning ter wereld en de eerste in zijn soort. Het is een boeiende uitdaging om dit evenement steeds verder te ontwikkelen. Met ons groeiend netwerk van samenwerkende bioscopen wagen we ons dit jaar voor de eerste keer ook buiten Europa. Zo verwelkomen we onder andere bioscoopbezoekers uit Tel Aviv en Singapore in ons midden. Met een sterke line-up, meer evenementen, meer optredens en een sterk gemeenschappelijk gevoel hopen we een nieuwe vorm van distributie neer te zetten voor deze Europese kwaliteitsfilms.”

De derde editie van IFFR Live vindt plaats van vrijdag 27 januari t/m zondag 29 januari met de volgende films:

Vrijdag 27 januari 2017 - 19:00 uur - Mister Universo

Vrijdag 27 januari 2017 - 22:30 uur - Title to be confirmed

Zaterdag 28 januari 2017 - 16:00 uur - The Man (Mesteren)

Zaterdag 28 januari 2017 - 20:00 uur - Home

Zondag 29 januari 2017 - 16:00 uur - A Wedding (Noces)

Zondag 29 januari 2017 - 20:00 uur - The Giant

Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via de website van IFFR.

  • jpg
  • jpg
Mister Universo

Tizza Covi, Rainer Frimmel, Oostenrijk/Italië, 2016, 90 min.

Leeuwentemmer Tairo gaat op zoek naar nieuw geluk en wordt daarin gestuurd door rationele én irrationele krachten. Een warme en menselijke film over het marginale leven in het Italiaanse circus: een leven in de mangel van de economie waarop niemand grip heeft.

Aanwezig bij IFFR Live: filmmakers Tizza Covi en Rainer Frimmel

f6c44557-e1df-4c0d-ba62-3e15d19fe12d.jpg
  • jpg
The Man (Mesteren)

Charlotte Sieling, Denemarken, 2017, 93 min.

The Man beleeft zijn wereldpremière tijdens IFFR 2017.

Het Deense drama The Man speelt zich af in de kunstwereld van Kopenhagen. Hier ontmoeten een vader en zoon, toevallig beiden kunstenaar, elkaar voor het eerst. De spanning loopt op als de vader, een gevestigde naam, geen belang lijkt te hechten aan zijn ouderschap, en de zoon meer is gericht is op zijn eigen goedlopende carrière. De film is geregisseerd door Charlotte Sieling, de hoofdrollen worden vertolkt door Søren Malling en Jakob Oftebro.

  • jpg
  • jpg
Home

Fien Troch, België, 2016, 103 min.

Waar en bij wie voel je je thuis? Met dit thema worstelen de bevriende tieners en hun familieleden in Fien Trochs nieuwste drama. Op wie kun je werkelijk vertrouwen als de grond onder je voeten wordt weggeslagen? De onzekerheid is non-stop voelbaar, ook vanwege Johnny Jewels naadloos passende soundtrack.

Aanwezig bij IFFR Live: filmmaker Fien Troch, acteurs Mistral Guidotti en Sebastian van Dun.

  • jpg
  • jpg
A Wedding (Noces)

Stephan Streker , België/Frankrijk/Luxemburg/Pakistan, 2016, 95 min.

De hechte band tussen Zahira en haar ouders komt onder druk te staan als ze moet trouwen met een Pakistaanse man, zoals de traditie voorschrijft. Ze staat voor een hartverscheurende keuze. Sterk portret van de dilemma’s van tweedegeneratie-immigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel.

Aanwezig bij IFFR Live: filmmaker Stephan Streker, acteurs Lina El Arabi en Sébastien Houbani.

  • jpg
  • jpg
The Giant

Johannes Nyholm, Zweden/Denemarken, 2016, 86 min.

Beperking of niet, Rikard Boberg heeft zijn zinnen gezet op het winnen van een belangrijke jeu de boules-wedstrijd. Als kampioen zal hij worden herenigd met zijn moeder, denkt hij. Dat gaat zeker lukken met hulp van de reus uit zijn kleurrijke fantasieën. Een westernachtige soundtrack begeleidt cowboy Rikard in deze moderne fabel tijdens zijn opmerkelijke queeste.

Aanwezig bij IFFR Live: filmmaker Johannes Nyholm, acteurs Christian Andrén en Johan Kylén.

De zesde IFFR Live-titel wordt binnenkort bekend gemaakt.

___

IFFR Live wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe  Media Programme of the European Union en is een samenwerking tussen International Film Festival Rotterdam, Be For Films, SF Studios, Doc & Film International, Jour2Fête en Indie Sales. IFFR Live events zullen simultaan worden vertoond in zo'n twintig landen binnen Europa en daarbuiten. De vertoningen behoren hiermee tot de grootste filmfestivalvertoningen ter wereld. Mede door de inzet van nieuwe technologieën, social media en het beschikbaar maken van de films via diverse online platforms wordt er gestreefd naar een zo groot mogelijk bereik voor festivalfilms.

Contactgegevens

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL