339701 campaign%20edit 9ba2f5 original 1575296159

Beeld van de IFFR 2020 trailer. Bekijk de volledige trailer via deze link

49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020

Rotterdam, 4 december 2019

Festivalcampagne IFFR 2020 van start

De campagne voor de 49ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) speelt met de basiselementen van film. De primaire kleuren, de combinatie van licht en donker, een chemisch goedje op een strookje film – ingrediënten die, met toevoeging van talent en doorzettingsvermogen, oneindig veel verschillende filmervaringen kunnen creëren.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “De campagne van IFFR 2020 vormt het laatste hoofdstuk in een verhaal van vier jaar. Eerst introduceerden we Planet IFFR als plek van verbinding. Toen ontmoetten we de inwoners: menselijke wezens met de gave om abstract te denken. En vorig jaar verkenden we hun uiteenlopende emoties (‘feel IFFR’). Dit jaar vieren we de artistieke filmische expressie: het vangen van licht en donker, het balanceren van stilstand en beweging, het gebruiken van pixels en kleuren om vorm, verhaal en betekenis te creëren. We verwonderen ons over hoe deze basiselementen uiteindelijk veranderen in een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan artistieke expressie.”

De campagne is vormgegeven door het Rotterdamse ontwerpbureau 75B, dat ook het iconische IFFR-logo ontwierp in 2009.

339702 campaign%20collage 4b6022 original 1575296264

Beelden van de postercampagne voor IFFR 2020

Prikkelen en gidsen

Het campagneconcept is vertaald naar alle online en offline kanalen die IFFR gebruikt om het publiek te bereiken en ons programma effectief te communiceren. De outdoorcampagne begint eind dit jaar. De officiële posters van IFFR 2020 zijn nu al online te bestellen via de IFFR shop, waar later ook festivalmerchandise te koop is.

Via IFFR.com nodigt het festival bezoekers uit om het filmprogramma alvast te verkennen en te browsen door alle films. Ook kan het publiek nu al persoonlijke favorieten opslaan in het eigen account, op een leuke manier nieuwe films ontdekken met behulp van de IFFR Film Finder (beschikbaar vanaf 18 december, en ook in de IFFR App) of het programma visueel verkennen met IFFR Your Tab, een browserextensie voor Chrome en Firefox.

Online en offline wordt het publiek voor het aankomende festival geprikkeld en door het uitgebreide programma gegidst. De 49ste editie van IFFR vindt plaats van 22 januari tot en met 2 februari 2020.

Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten