321252 bero%20beyer.%20credit%20jan%20de%20groen.%20pr 436c4f large 1561986212

Bero Beyer tijdens IFFR 2019

49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020

Rotterdam, 1 juli 2019

Nieuwe festivaldirecteur IFFR 2021

Bero Beyer vertrekt na de 49ste editie in 2020 en wordt directeur van het Nederlands Filmfonds

Op 1 maart 2020, na vijf jaar als festivaldirecteur, vertrekt Bero Beyer bij International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hij wordt dan directeur/bestuurder van het Nederlands Filmfonds. IFFR kondigt binnenkort de aanmeldingsprocedure aan voor de toekomstige festivaldirecteur.

Bero Beyer: “De afgelopen jaren heb ik voor International Film Festival Rotterdam mijn liefde voor film in zijn vele vormen over willen dragen: cinema van kort tot lang, van fictie tot documentaire en hybride, episodisch of geanimeerd, van toegankelijk tot experimenteel. Ik kijk er enorm naar uit om mij na de 49ste editie van IFFR vanuit het Nederlands Filmfonds in te zetten voor Nederlandse cinema die inspireert en waarin men zich kan herkennen. Dit alles in het besef dat film een prachtig, invloedrijk en relevant medium is, dat floreert door een gezonde cinemacultuur.”

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht van IFFR: “Dit is een belangrijke stap voor het festival en een mooie kans om vanaf de vijftigste editie met een nieuwe festivaldirecteur een nieuw decennium in te gaan. In het constant veranderende filmfestivallandschap kunnen nieuwe inzichten en ideeën de internationale positie van IFFR nog verder versterken.”

Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: “Tijdens IFFR 2019, mijn eerste editie als zakelijk directeur, heb ik uit eerste hand Bero’s onuitputtelijke bevlogenheid ervaren. Ik kijk uit om samen de 49ste editie te organiseren en vooruit te kijken naar de jubileumeditie in 2021.”

Beyer is sinds augustus 2015 festivaldirecteur van International Film Festival Rotterdam. Bij zijn aantreden bij IFFR voerde hij een aantal innovaties door. Zo deelde hij alle films onder in vier overkoepelende secties met elk een eigen kleur en karakter, om zo het aanbod eenvoudiger navigeerbaar te maken. Ook werd de Tiger Competition gestroomlijnd, werd het Talks & Masterclasses-programma een niet te missen onderdeel van IFFR en kreeg visuele kunst onder de noemer Art Directions ruim baan.

Beyer geeft in maart 2020, na vijf edities, het stokje over aan zijn opvolger. Aan hem of haar de taak het festival vanaf de feestelijke vijftigste editie in 2021 een nieuwe fase in te leiden.

Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With 340,000 admissions and 2,691 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks. IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, through the BoostNL and Propellor initiatives, its Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 50th edition takes place from Wednesday 27 January to Sunday 7 February 2021. More information can be found at IFFR.com.