300611 high%20life film%20still%201 478c7c original 1547111329

Still: High Life

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 10 januari 2019

IFFR onthult complete line-up Signatures

Films van onder anderen Claire Denis, Carlos Reygadas en Mijke de Jong

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de volledige selectie van Signatures, het programma voor nieuw werk van gevestigde filmauteurs en festivalveteranen. De line-up bevat onder meer de wereldpremière van Mijke de Jongs nieuwe film God Only Knows, een venijnige en hartverwarmende film over een depressieve onderzoeksjournalist (Marcel Musters) en zijn twee zussen (Monic Hendrickx, Elsie de Brauw). Claire Denis presenteert haar hallucinante nieuwe scifi High Life (met Juliette Binoche en Robert Pattinson) en komt naar Rotterdam voor een Masterclass.

Mijke de Jong heeft al veel films op IFFR vertoond, waaronder Bluebird in 2005. In haar nieuwe film, God Only Knows, ontvouwen zich via pijnlijke en grappige momenten de achtergronden en details van een moeizame maar innige familierelatie. Als de vijftiger Thomas vlak voor Pasen mentaal instort, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp. Hun zusje Hannah gelooft niet dat dit is wat hij nodig heeft.

Signatures bevat ook de wereldpremières van de hypnotiserende zwartwit-film Gartenvan de Oostenrijkse filmmaker Peter Schreiner en de nieuwe film van Lluís Miñarro, Love Me Not: een zinnenprikkelende en gestileerde verfilming van het verhaal van Johannes de Doper en Salomé, tegen de achtergrond van een hedendaagse oorlog.

José Celestino Campusano werd op IFFR 2018 geëerd met een retrospectief. Dit jaar is hij terug met de wereldpremière van zijn film Hombres de piel dura en de internationale première van zijn VR-film La secta del gatillo. Ook wordt een onvoltooid VR-project van Campusano gepresenteerd op de VR Day tijdens IFFR’s coproductiemarkt CineMart. 

300612 untitled 225bf5 original 1547111437

Signatures presenteert ook Parte 1 en Parte 3 van het bijna veertien uur lange meesterwerk La Flor van de Argentijnse filmmaker Mariano Llinás. La Flor (Parte 2), dat speelt met het spionagegenre, is onderdeel van het themaprogramma The Spying Thing. Yervant Gianikian zal aanwezig zijn in Rotterdam om zijn I diari di Angela – Noi due cineasti te presenteren, een ontroerend portret van de recent overleden Angela Ricci Lucchi op basis van haar dagboeken, tekeningen, fragmenten van hun werk (waarvan veel in het verleden op IFFR te zien was).

Las hijas del fuego van Albertina Carri is een expliciete, polyamoureuze roadmovie over een groep avontuurlijke vrouwen die in het zuiden van Argentinië hun grenzen verkennen. Miel-Emile van de Nederlandse filmmaker Peter van Houten is een poëtisch filmessay over de bijna 80-jarige Emile, de jongere broer van de pastoor die Van Houten in zijn vorige film La vie de Jean-Marie (IFFR 2015) al portretteerde. Zie hieronder voor de een overzicht van alle films in Signatures.

Signatures:

 • About Him or How He Did Not Fear the Bear, Nariné Mkrtchyan/Arsen Azatyan, 2019, Armenië, wereldpremière
 • Ceremony, Phil Collins, 2018, Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Oekraïne
 • I diari di Angela– Noi due cineasti, Yervant Gianikian/Angela Ricci Lucchi, 2018, Italië
 • Fetish, Amie Siegel, 2016, Verenigde Staten
 • La Flor (Parte 1), Mariano Llinás, 2016, Argentinië
 • La Flor (Parte 3), Mariano Llinás, 2018, Argentinië
 • Garten, Peter Schreiner, 2019, Oostenrijk, wereldpremière
 • God Only Knows, Mijke de Jong, 2019, Nederland, wereldpremière
 • High Life, Claire Denis, 2018, Duitsland/Frankrijk/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Polen
 • Las hijas del fuego, Albertina Carri, 2018, Argentinië
 • Hombres de piel dura, José Celestino Campusano, 2019, Argentinië, wereldpremière
 • Le livre d'image, Jean-Luc Godard, 2018, Frankrijk/Zwitserland
 • Love Me Not, Lluís Miñarro, 2019, Spanje/Mexico, wereldpremière
 • Miel-Emile, Peter van Houten, 2019, Nederland, wereldpremière
 • Nietzsche Sils Maria Rochedo de Surlej, Rosa Dias/Júlio Bressane/Rodrigo Lima, 2019, Brazilië, wereldpremière
 • Nuestro tiempo, Carlos Reygadas, 2018, Mexico/Frankrijk/Duitsland/Denemarken/Zweden
 • La secta del gatillo, José Celestino Campusano, 2018, Argentinië, internationale première
 • Tutto l'oro che c'è, Andrea Caccia, 2019, Italië/Zwitserland/Frankrijk, wereldpremière
 • White Noise, Antoine d'Agata, 2018, Frankrijk, internationale première
 • Your Face, Tsai Ming-liang, 2018, Taiwan
Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten