297259 trailer iffr 2019 dd1687 original 1543937290

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 5 december 2018

feel IFFR

Menselijke emoties de vrije loop gelaten op 48ste IFFR

International Film Festival Rotterdam (IFFR) zoomt verder in – van Planet IFFR in 2017 en de mensen die erop leven in 2018 naar de onmetelijke binnenwereld in 2019: de 48ste editie van IFFR draait om menselijke emoties en hun verhouding tot de beelden op het grote doek. De nieuwe campagne benadrukt de onverwachte emoties die film kan opwekken.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “De manier waarop we de wereld interpreteren is sterk gedreven door emoties. Om tot een nieuw begrip te komen van wat het betekent om te leven, moeten we dus onze emoties en ervaringen op de proef stellen. Dit is precies het spanningsveld dat we willen oproepen met deze campagne! Je ziet gezichten die er op een bepaalde manier uitzien, maar er schuilt meer achter: er is meer dan wat je ziet.”

De ‘feel IFFR’-campagne is zoals voorgaande jaren opgezet door het Rotterdamse ontwerpbureau 75B, dat ook het iconische tijgerlogo heeft ontworpen. 75B verkende het hele spectrum van menselijke emoties en ontdekte dat die tot uitdrukking komen in de gezichten uit IFFR-films. 

Ontwerper Rens Muis: “Onze gevoelens kunnen zich vertalen naar gelaatsuitdrukkingen. Maar toen we aan de slag gingen met de gezichtsuitdrukkingen van filmpersonages, speculeerden we dat er diepere gevoelens achter verborgen zaten of beeldden we ons juist een emotie in die conflicteert met wat je ziet. Dat leidde tot grappige, mysterieuze of onverwachte combinaties. Het leerde ons veel over de aannames die we doen. We weten niets zeker.”

IFFR 2019 verkent juist die tegenstellingen. Beyer: “Veel films in het programma zetten vraagtekens bij wat we zien en hoe we voelen. Zulke films vergen een zekere ontvankelijkheid voor de werking van emoties bij het interpreteren van beelden. We zijn erin geoefend om muren op te trekken en te zeggen dat dingen ons niet raken. Die vlieger gaat niet op als je naar IFFR 2019 komt!”

297314 19 banner%20marketing%20persbericht met logo a0a956 original 1544002095
Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten