296558 013118%20 %20iffr%20pro%20 %20cinemart%20closing%20night%20awards%20ceremony%20 %20melanie%20lemahieu%20%20%2896%29 55f8a3 original 1542968060

Nieuwe Dutch Post-Production Award Gelanceerd Door HBF, Filmfonds en NPA

Twee prijzen t.w.v. €50.000 voor HBF-projecten in laatste productiestadium

Het Hubert Bals Fonds (HBF), het Nederlands Filmfonds (Filmfonds) en de Netherlands Post production Alliance (NPA) lanceren samen een nieuwe award: de Dutch Post-production Award. Filmprojecten die eerder door het HBF zijn gesteund komen in aanmerking voor een van de twee Dutch Post-production Awards, elk ter waarde van €50.000. Het geld dient te worden besteed aan postproductie onder de hoede van een bij de NPA aangesloten Nederlandse studio.

Een voorselectie van maximaal zes projecten wordt in besloten kring gepresenteerd tijdens IFFR 2019. Daar kiest een jury de twee winnaars. De Dutch Post-production Award gesteund door het Filmfonds, HBF en NPA wordt uitgereikt tijdens de IFFR Pro Award Ceremony op woensdag 30 januari 2019 tijdens de 48ste editie van IFFR. Projecten kunnen zich tot uiterlijk 20 december 2018 aanmelden. Klik hier voor meer informatie over het aanmeldingsproces.

Marit van den Elshout, hoofd IFFR Pro: “Deze nieuwe prijs bevestigt de ambitie van IFFR Pro om HBF-projecten in alle stadia van productie te ondersteunen en vormt een belangrijke uitbreiding van onze samenwerking met het Filmfonds en NPA. Alles komt prachtig samen.”

Doreen Boonekamp, directeur Nederlands Filmfonds: “We zijn verheugd om ons verbinding met IFFR Pro te versterken met deze nieuwe award. Het is een mooie aansluiting op de reeds bestaande NFF+HBF Co-production Scheme die in het verleden al vele bijzondere films heeft voortgebracht, zoals Rafiki, A Land Imagined en The Reports on Sarah and Saleem. De Dutch Post-production Award biedt een goede extra mogelijkheid om met internationaal en innovatief filmtalent samen te werken.”

Remco Mastwijk, voorzitter van de NPA: “We zijn in mei 2018 met de NPA gestart en niet lang daarna sloegen we de handen al ineen met het HBF. Deze nieuwe award met het Filmfonds is een mooie volgende stap en zal zeker veel kwalitatieve internationale filmprojecten naar de Nederlandse postproductiehuizen leiden.”

De 48ste editie van IFFR vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari 2019.

Over het Hubert Bals Fonds

Het Hubert Bals Fonds (HBF) is opgericht in 1988 ter financiële ondersteuning van speelfilms gemaakt door innovatieve en getalenteerde filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa. Het fonds biedt verschillende subsidies, die vaak een cruciale rol spelen in de realisatie van een filmproject. Elk jaar wordt een rijk aanbod aan HBF-titels getoond op IFFR en filmfestivals over de hele wereld. Dit jaar bestaat het HBF 30 jaar.

Over het Nederlands Filmfonds

De missie van het Filmfonds is het stimuleren van een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod en het bevorderen van een voor de filmkunst ontvankelijk (productie)klimaat in Nederland. Daartoe verstrekt het financiële bijdragen voor de ontwikkeling, realisering en distributie van films. Ook is het verantwoordelijk voor de Netherlands Film Commission en de Film Production Incentive, die tot 35% cash rebate biedt voor in Nederland en in het buitenland gemaakte productiekosten.

Over de Netherlands Post production Alliance

De Netherlands Post production Alliance brengt Nederlandse filmstudios die werken in digital imaging, sound design, re-recording, mixing en visual effects samen onder één organisatie. De NPA creëert bewustzijn rond de mogelijkheden van de Netherlands Film Production Incentive en helpt internationale en nationale (co)producties te navigeren door het landschap van Nederlandse postproductie.

Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With 340,000 admissions and 2,691 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks. IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, through the BoostNL and Propellor initiatives, its Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 50th edition takes place from Wednesday 27 January to Sunday 7 February 2021. More information can be found at IFFR.com.