persv5.jpg
  • jpg

48ste International Film Festival Rotterdam

23 januari - 3 februari 2019

Rotterdam, 8 mei 2018

IFFR presenteert:

de BankGiro Loterij Publieksprijs

International Film Festival Rotterdam en BankGiro Loterij breiden samenwerking uit

De BankGiro Loterij is sinds 2013 hoofdpartner van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met ingang van de 48ste editie in 2019 verbindt de loterij zich daarnaast voor de komende drie jaar aan de publieksprijs van het festival, die daarmee wordt omgedoopt tot de BankGiro Loterij Publieksprijs.

Zakelijk directeur IFFR Janneke Staarink: “De publieksprijs is een van de grootste uithangborden van het festival en dé manier om het publiek te betrekken bij de films die we laten zien. Daarom is de BankGiro Loterij, als partij die verrijkende cultuur bij een breed publiek wil brengen, een uitstekende partner voor de Publieksprijs. We zijn verheugd onze samenwerking op deze manier uit te breiden.”

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Als cultuurloterij van Nederland is de BankGiro Loterij al jaren hoofdpartner van IFFR. Onze organisaties hebben als gezamenlijk doel inspirerende cultuur breed toegankelijk te maken. De BankGiro Loterij Publieksprijs is daarom een logische uitbreiding van onze samenwerking.”

3ab298c6-4dce-4171-8d77-dff6c0d41643.jpg
  • jpg

The Guilty van Gustav Möller, winnaar van de publieksprijs in 2018

Bezoekers van IFFR kunnen door middel van scheurkaarten stemmen op speelfilms. De maker van de film met de hoogste score krijgt op de laatste vrijdag van het festival de BankGiro Loterij Publieksprijs ter waarde van €10.000 uitgereikt. Naast publieke erkenning voor de filmmaker vormt de prijs een belangrijke springplank naar verdere distributie van de film. De publieksprijswinnaars van de afgelopen edities waren: The Guilty van Gustav Möller (2018), Moonlight van Barry Jenkins (2017), Land of Mine van Martin Zandvliet (2016) en The Dark Horse van James Napier (2015).

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL