268905 jimmie film%20still%201 13cf40 large 1514904080

Jimmie van Jesper Ganslandt

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 2 januari 2018

Jimmie van Jesper Ganslandt openingsfilm IFFR 2018

Slotfilm is The Death of Stalin van

Armando Iannucci

International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt de openings- en slotfilm bekend voor de 47ste editie. Op woensdag 24 januari 2018 opent IFFR met de wereldpremière van Jimmie, van de Zweedse filmmaker Jesper Ganslandt, een roadmovie met een originele twist over een vader en zoon op de vlucht. En als festivalafsluiter op 3 februari 2018: The Death of Stalin van Armando Iannucci.

Openingsfilm Jimmie op 24 januari 2018

De cast van Jimmie geeft de film een extra dimensie: regisseur Jesper Ganslandt zelf speelt de vader en Ganslandts eigen zoon Hunter speelt de vierjarige Jimmie. Samen vertrekken ze op een reis door Europa die op een verrassende manier onze vooronderstellingen ontkracht. Volgens producent Hedvig Lundgren laat de film zien “dat een kinderwereld klein is, maar tegelijkertijd groter dan een volwassene ooit kan bedenken”.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “Ganslandt biedt een intense filmervaring die ons de wereld opnieuw doet bekijken. De film is een beklijvende en subtiele visie op een van de meest urgente maatschappelijke kwesties van dit moment, beschouwd door de ogen van een bijzondere hoofdpersoon: een vierjarig jongetje. Jimmie is een opmerkelijk, ontroerend en scherp verhaal, en we zijn trots dat de film onze 47ste editie opent.” Ganslandt is een van de nieuwe zelfverzekerde stemmen binnen de Scandinavische cinema. In zijn dromerige debuut Falkenberg Farewell (2006) spenderen vijf vrienden hun laatste zomer samen in hun thuisdorp Falkenberg. Voor zijn claustrofobische tweede film The Ape, vertoond op IFFR 2010, liet Ganslandt hoofdrolspeler Olle Sarri het volledige script niet van tevoren lezen. Later in 2018 komt Ganslandts eerste Engelstalige film uit, een thriller getiteld Beast of Burden, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

268906 the%20death%20of%20stalin film%20still%201 d2035d large 1514904119

The Death of Stalin van Armando Iannucci

Slotfilm The Death of Stalin op 3 februari 2018

De slotfilm van IFFR 2018 is The Death of Stalin van Armando Iannucci, tevens onderdeel van het IFFR-programma A History of Shadows. Dit themaprogramma onderzoekt welke mogelijkheden de cinema heeft om de geschiedenis opnieuw te evalueren en te herschrijven. In zijn nieuwe film toont Iannucci, bekend van zijn televisieseries The Thick of It en Veep, zich wederom meester in het vlijmscherp persifleren van onhandige en kleinzielige autoriteitsfiguren. Ditmaal ontsluiert hij de machtsstrijd die binnen het Kremlin ontstond na de dood van Jozef Stalin in 1953. Het resultaat is een stijlvolle en smakelijke zwarte komedie, met onder anderen Michael Palin en Steve Buscemi.

Download PDF
Download PDF
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and 2,405 film professionals attending, International Film Festival Rotterdam (IFFR) is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks. IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, through the BoostNL and Propellor initiatives, its Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 48th edition takes place from Wednesday 23 January to Sunday 3 February 2019. More information can be found at IFFR.com.

berichten